1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Az önce il il belli oldu: Listedeki illere çok şiddetli geliyor! Çok feci olacak
Az önce il il belli oldu: Listedeki illere çok şiddetli geliyor! Çok feci olacak

Az önce il il belli oldu: Listedeki illere çok şiddetli geliyor! Çok feci olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu ile İstanbul'un kuzey çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da beklenen yağış aralıklarla sabah saatlerinden bu yana etkili olurken,

A+A-

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Mersin, Osmaniye, Hatay, Giresun çevreleri ve Adana'nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği görülüyor. Yağışların, Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu ile İstanbul'un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu ile İstanbul'un kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul'un üzerindeki yağış kütlesi Hava Durumu radarına yansıdı...

İSTANBUL'DA ÇOK KUVVETLİ YAĞMUR VAR

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün İstanbul'da çok kuvvetli yağmur gök gürültülü olarak öğlene kadar devam edecek. Antalya'nın doğusu ve İç Anadolu'nun güneyinde yağış kuvvetli. Rüzgar batıda gündüz etkisini azaltıyor, akşam Ege ve Marmara'nın batısında tekrar kuvvetleniyor. Sıcaklıklar 4-5 derece azalacak" açıklamasında bulundu.

"AKDENİZ'DE HORTUM OLASI"

Prof. Dr. Şen, "Yağış bugün öğleden sonra çekiliyor. Yarın öğlen saatlerinde batıdan tekrar giriş yapacak ve hafta sonuna kadar tüm ülkede etkili olacak. Yarın ve perşembe günü yağışlar Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde su baskınları yapacak şiddette. Akdeniz'de deniz üzerinde hortum olası..." sözlerini dile getirdi.

DOĞUYA KAR YAĞABİLİR

Şen, "Hafta sonu sıcaklık genelde 1-2 derece daha düşecek. Doğu bölgelerde bu düşüş daha fazla olur. Hafta sonu doğuda kar yağışı görülür. Sıcaklık İstanbul'da bugün 15 derece, çarşamba 18 derece, hafta sonu 13 derece. Yağış 3-4 gün yağmur olarak var dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.