1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Bakanlıktan 18 ile 55 Yaş Arası Kişilere Yılda 3 kez 1140 TL Nakit Destek! Sosyal Yardım Kampanyası Detayları Nedir?
Bakanlıktan 18 ile 55 Yaş Arası Kişilere Yılda 3 kez 1140 TL Nakit Destek! Sosyal Yardım Kampanyası Detayları Nedir?

Bakanlıktan 18 ile 55 Yaş Arası Kişilere Yılda 3 kez 1140 TL Nakit Destek! Sosyal Yardım Kampanyası Detayları Nedir?

​​​​​​​Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllık 3 kez sosyal yardım ödemesi yapılacağı açıklandı. İş bulma sürecinde olan kişilere 3 ödeme birden alabilmeleri için özel koşullar sunuldu. İşte o koşullar…

A+A-

Sosyal yardım programı kapsamında vatandaşlara yıl içerisinde 3 defa ödeme imkanı oluşturuldu. İş bulma sürecinde iş yardımı alabilmeleri için İŞKUR iş görüşmeleri düzenleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan ailelere nakit destek sağlarken ekonomik olarak rahat nefes almalarına katkı oluşturuyor. Peki, başvuru koşulları nedir?

1140 Ödeme Nasıl Alınır?

Sosyal yardım ödemeleri kapsamında İŞKUR vasıtasıyla ihtiyaç sahibi ailelere nakit destek sağlanıyor. Ekonomik alanda rahat nefes almayı sağlayan bu program iş arayanlar için büyük bir fırsat. 18 ile 55 yaş arasında kişiler bu fırsattan yararlanabilirler. İş yönlendirmeleri için hane içerisinde bulunan kişilerin çalışmaya engel durumları olup olmadığı değerlendirilir. Uygun iş ayarlaması yapılır ve fırsatlar herhangi bir başvuru yapılmasına gerek duyulmadan sosyal yardım alan kişilere ulaştırılır.

İŞKUR ve bakanlık vasıtasıyla destek ödemeleri iş ilanları ile görüşmelerle hız kazanmaktadır. Yılda en fazla 3 defa alınan bu sosyal yardım ile birlikte yıl içerisinde 3 kez 1140 TL ödeme alınarak toplamda 3.430 TL para hesaplara aktarılıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.