1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. 21 Aralık 2023: Çeyrek ve Gram Altın Sahiplerine Müjdeli Haber Geldi
21 Aralık 2023: Çeyrek ve Gram Altın Sahiplerine Müjdeli Haber Geldi

21 Aralık 2023: Çeyrek ve Gram Altın Sahiplerine Müjdeli Haber Geldi

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için hayati bir uyarı geldi. Hem altın yatırımcıları hem altın borcu olanlar için uyarıda bulunan uzman isim, altının rekor rakama ulaşacağı o tarihi duyurdu.

A+A-

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten hem altın borcu olanlara hem de altın sahiplerine önemli bir uyarı geldi. Altın yatırımcıları altın fiyatlarının ne olacağını sorgulamaya ve araştırmaya devam ederken, altın yatırımcılarının yakından takip ettiği isimlerin başında İslam Memiş gelmeye devam ediyor.

Uzman isim bu kez altının gidişatı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Elinde altın olan kişilerin ve elinde para olan kişilerin nereye yatırım yapması sorusuna yanıt veren uzman isim, 2024 senesinde piyasada yeni rekorların geleceğini duyurdu.

"AMAN ALTIN BORÇLANMAYIN" UYARISI!

Memiş, özellikle altın alacak kişilerin alım seviyesi anlamında ons altında 2020 ile 1995 dolar seviyelerini takip etmesi gerektiğini ifade ederken, 2024 senesi için altın borcu uyarısında da bulundu. "Aman altın borçlanmayın" diyen Memiş, altının 3 bin liraya kadar geleceğini belirtti.

İslam Memiş ayrıca yaptığı yorumlarında altın fiyatları hakkında şöyle dedi:

"Ons altın 2043 dolar seviyesinde. Bu hafta için 2 bin belki de 1995 dolar seviyesine kadar sarkma olabileceğini söylemiştim. Yine aynı öngörüm geçerli. 2000-1995 dolar destek seviyeleri var. Tabi yine yukarı yönlü seyir devam edecek. Ancak şu anda sakin yatayu bir durum olacak. Özellikle ons ile ilgilenen 2020 dolar destek seviyesini dikkate alması, 2020 aşağı yönlü kırılırsa 1995 dolar destek seviyesi var."

Gram altın TL fiyatının 1965-1975 TL arasında olduğunu hatırlatan uzman isim, dolardan destek gördüğü için onstan çok etkilenmediğini açıkladı. Ayrıca gram altın hakkında "2024 yılındaki hedeflerimiz malum. 2 bin dolar, 1995 dolar seviyesine gerileyen gram altın kaça tekabül ediyorsa almak lazım" açıklamasında bulundu.

ELİNDE ALTIN OLANLAR BUNU YAPMASIN!

Elinde altın olanlar için de uyarıda bulunan Memiş, "Satış için acele etmeyin. Yeni rekorlar yolda. Yeni zirveler yolda. Altın borçlanmayın." dedi. Memiş, altın borçlanmak zorunda olanlar için ise "Kafasında 2700, sonra 3 bin lira seviyesini yazsın öyle beklesin. Benim böyle bir maliyetim olsun borçlanmalı mıyım? Borçlanmamalı mıyım? Bunu düşünmesi lazım." ifadelerini kullandı.

2024 senesi için döviz olarak da borçlanılmamalı uyarısında bulunan Memiş, "30 lira ile yıla başlarız. 35-36 derken 45'li seviyeler karşımızda olabilir" dedi.

ÇEYREK ALTIN 5 BİN LİRAYA ÇIKACAK

İslam Memiş'in bu açıklamasına göre gram altının 2024 senesi ortalarında 2 bin 700 TL olması beklenirken, senenin sonunda 3 bin TL oranında olması ve çeyrek altının da büyük bir rekor yaşayarak 5 bin liraya kadar yükselmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.