1. HABERLER

  2. Ekonomist Şeref Oğuz'dan, piyasalarla ilgili korkutan tahmin geldi! Dolar 16 liranın çok üzerinde...
Ekonomist Şeref Oğuz'dan, piyasalarla ilgili korkutan tahmin geldi! Dolar 16 liranın çok üzerinde...

Ekonomist Şeref Oğuz'dan, piyasalarla ilgili korkutan tahmin geldi! Dolar 16 liranın çok üzerinde...

Mayıs ayı itibariyle yeniden yükselişe geçen döviz kurları başta ithal olmak üzere pek çok ürüne zam olarak yansırken, ünlü ekonomistlerden de uyarılar gelmeye devam ediyor. Dolar kurunun 16 lira sınırında seyrettiği şu günlerde piyasada doların 22 liraya kadar alıcı bulduğunu belirten ekonomist Şeref Oğuz, döviz kurlarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

A+A-

Ekonomide yaşanan bozulma ve açıklanan kur korumalı mevduat paketinin de dikiş tutturamadığı döviz kurları yeniden yukarı yönlü hareket ediyor. Bankaların alış ve satış makaslarını iyice açtıkları şu günlerde doların çok yüksek fiyatlardan alıcı bulabildiğini söyleyen ekonomist Şeref Oğuz, dolar açığı olan şirketlerin de dolar cinsinden döviz bulabilmek için adeta yarıştığını söyledi. 

"DOLAR GELDİĞİ YERİ UNUTMAZ" 

Dolar geldiği yeri unutmaz ve onun üstüne çıkmak konusunda ısrar eder diyerek normalde piyasada 15.80 lira seviyelerinde olan doların 22 liraya kadar alıcı bulduğunu belirtti. 

Oğuz hoca ekonomide panik havası olduğunu ve iş çevresinin dolar bulmak için yarıştığını bununda fiyatı daha yukarıya çıkardığını belirtti. Dolarda 22 lira seviyelerinin de yetmeyeceğini söyleyen Oğuz kur korumalı mevduat hesaplarının tutmadığını en kısa zamanda dövize endeksli tahvile uygulamasının yürürlüğe gireceğini açıkladı. 

"TEK KURTULUŞ FAİZ ARTTIRMAK" 

Dolar ve piyasalar hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şerif Oğuz iktidarın sürekli para basarak piyasayı boğduğunu bunun sonunun da iyiye gitmediğini belirtti. Oğuz KKM takozunun yerine ÜFE ve TÜFE'ye endeksli yeni enstürmanların deneneceğini ama bunlarında işe yaramayacağını belirterek artık arabanın fireni patladı tek kurtuluşunuz faiz arttırmaktır dedi. 

Dün 16 lira sınırını zorlayan dolar 20 Mayıs Cuma gününün sabahında piyasalarda 15 lira 92 kuruştan işlem görüyor. Dışa bağımlı bir ekonomisi olan Türkiye'de döviz bulamama paniği yaşandığını söyleyen ekonomistler bu nedenle hükümetin her hafta yeni önlemler açıkladığını ama işe yaramadığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.