1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. SON DAKİKA: 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın sahiplerini üzecek haber geldi!
SON DAKİKA: 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın sahiplerini üzecek haber geldi!

SON DAKİKA: 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın sahiplerini üzecek haber geldi!

SON DAKİKA: 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın sahiplerini üzecek haber geldi!

A+A-

Altın fiyatlarına yönelik yorumlarıyla tanınan İslam Memiş, emtia piyasalarında yakında meydana gelebilecek düşüşlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Memiş, altın yatırımcılarını uyararak kötü haber verdi ve hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gitmeyeceğine dair verdiği yeni sinyaller altın fiyatlarında önemli gelişmelere yol açtı.

Piyasalarda uzun süre yüksek faizlerin devam edeceği ve doların güçlü kalacağına dair altın piyasasında olumsuz beklentiler olsa da, jeopolitik risklerin artmasıyla ons altın fiyatları 2431 doları geçerek rekor seviyeye ulaştı.

İsrail ve İran arasındaki gerilim yatırımcıları güvenli liman olan altına yönlendirirken, iki ülke arasındaki gerginliğin hafiflemesi altın fiyatlarında düşüş sinyallerini başlattı.

Kapalıçarşı piyasalarındaki gelişmeleri yakından takip eden ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerini yakın gelecekte beklenen fiyat değişiklikleri konusunda uyararak şunları söyledi:

"Savaş ortamı fiilen başladı ve bu durum altın fiyatlarını yükseltti. İsrail'in İran'a karşı yeni bir misilleme gerçekleştirmesi, ons altın fiyatını 3000 dolara kadar çıkarabilir. Endişem şu ki, İran-İsrail gerginliğini geçici bir senaryo olarak görmüyorum ve bu durumun ciddiyeti nedeniyle altın fiyatlarındaki artışın ciddi seviyelere ulaşabileceğini düşünüyorum."

Öte yandan, İsrail'in ABD'nin uyarılarını dikkate alarak İran'a karşılık vermemesi de güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Bu durumda, krizin sona ermesiyle altın fiyatlarını yükselten etken ortadan kalkacağı için piyasalar gerileyebilir.

Altın fiyatlarındaki artış teknik bir zorunluluktan kaynaklanmadı; kriz nedeniyle yaşanan tetikleyici etki sonucu yükseldi. Krizin sona ermesi, altın fiyatlarının düşmesine neden olabilir. Daha önce belirttiğim 2200 doların altına düşüş beklentisi, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda geçerli olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.