1. HABERLER

  2. Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Uzman İsim çöküşe geçen LUNA'yı değerlendirdi
Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Uzman İsim çöküşe geçen LUNA'yı değerlendirdi

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat! Uzman İsim çöküşe geçen LUNA'yı değerlendirdi

Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan faiz kararı ve küresel risklerin yükselmesi ile düşüşe geçen kripto para birimlerinde toparlanma emareleri gelmeye başladı. Bitcoin hakkındaki yorumları ile adından söz ettiren Peter Brandt, en büyük kripto para projelerinden biri olan Terra’ya (LUNA) yönelik yeni açıklamalarda bulundu.

A+A-

Brandt, Terra’nın (LUNA) ölümünün, klasik baş ve omuz grafik modelinin oluşumuyla başlatıldığını iddia ediyor. Bir zirveyi (omuz) daha yüksek bir fiyat zirvesi (kafa) ve ardından başka bir düşük zirve izlediğinde, tespit edilmesi kolay oluşum ortaya çıkar. Traderlar genellikle bu tür klasik kalıpların önemini göz ardı etme eğiliminde olsalar da Brandt, LUNA’nın çöküşü sırasında tahmin gücünün sergilendiğine inanıyor.

sfdghjkujhtgrfsgheswdfsedf.jpg

Sadece iki ay önce 42 milyar dolarlık bir değere sahip olan token, geçen hafta sıfıra düştü. LUNA ile birlikte çalışan UST stablecoin’i dolar sabitini kaybetti ve kullanıcıların derin kayıplar yaşamasına neden oldu. UST’yi yeniden dolara sabitlemek için rezervinden milyarlarca dolar değerinde Bitcoin enjekte ettiği iddia edildikten sonra, UST kısa vadeli bir toparlanmanın ardından düşüşe devam etti. Dün, 0.01 doların altına düştü.

TERRA'DA HAREKETLİ GÜNLER DEVAM EDİYOR

Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon, her şeyi sıfırdan başlatmak için zinciri çatallamayı (fork) öneren yeni bir kurtarma planı yayınladı. Plan UST stablecoin’ini içermiyor. Do Kwon, Terra’nın, projenin ana satış noktası olmasına rağmen, başarısız olan stablecoin’den daha büyük olduğunu iddia ediyor. Kwon, Terra’yı, başarısız UST ürününü tamamen kesecek ve bunun yerine Terra üzerine inşa edilen merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarına odaklanacak yeni bir zincire ayırmayı önerdi.

DÜNYA 'TERRA FELAKETİ' SONRASI TETİKTE

Mevcut zincir Terra “Classic” olarak devam edecekken, “Classic” zincirdeki LUNA sahipleri plan kapsamında yeni zincirin tokenı olarak airdrop alacak. Kwon, hala bir teklif olmasına rağmen, ağ doğrulayıcılarının çoğunluğu ve topluluk planı onaylarsa, yeni ağın 27 Mayıs’ta başlatılabileceğini söyledi. Kripto topluluğu arasında teklif için duygular karışık. Bu arada, dünya çapındaki finansal yetkililer, Terra felaketinden sonra stablecoin’lere odaklanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.