1. HABERLER

  2. Ve Büyük Müjde Geldi! Emekliler Oraya Dikkat Kesildi: Beklenen Büyük Zam Geliyor
Ve Büyük Müjde Geldi! Emekliler Oraya Dikkat Kesildi: Beklenen Büyük Zam Geliyor

Ve Büyük Müjde Geldi! Emekliler Oraya Dikkat Kesildi: Beklenen Büyük Zam Geliyor

Yılbaşında yapılan zamların sonrasında yüzde 50 oranı ilk başta iyi geldi ancak Enflasyonun son dönemlerde yaşayan pahalılığına iyiden iyiye piyasalarda hissettirmesi ile beraber emekli vatandaşlar başta olmak üzere asgari ücretle çalışan vatandaşlar adeta perişan oldu.

A+A-

Tüketici fiyat endeksinin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması ile beraber enflasyon rakamlarının oldukça yüksek miktarlarda seyretmesi ile beraber vatandaşların ekonominin kötü gidişata karşısında ne yapması gerektiğini adeta şaşırdığı bir ortamda hükümet yetkilileri tarafından temmuz ayı içerisinde emekli vatandaşları başta olmak üzere asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi.

Asgari Ücrete Temmuzda Zam Yapılacak Mı?

  • Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusu tartışılırken Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya milletvekili Saffet Sancaklı Bir keresinde yapmış olduğu açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete yüksek miktarda bir zam yapılacağını söylemişti.
  • AK Parti kurmaylarından Numan Kurtulmuş Bursa'da yatmış olduğu Bir açıklamada asgari ücrete zam yapılması konusunun AK Parti'nin gündeminde yer aldığını söylemişti.
  • AK Parti kurmaylarından Cahit Özkan yine aynı şekilde yapmış olduğu bir açıklamada asgari ücrete zam yatırma konusunun şu anda gündemlerinde yer aldığını söylemişti.
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile alakalı yapmış olduğu Bir açıklamada zaten aralık ayı içerisinde asgari ücrete %51 oranında zam yapıldığını bundan sonra yeni bir zaman yapılması hususunu biraz mantıksız olacağını söylemişti.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı? Erdoğan Ne Dedi?

Bütün tartışmalar devam ederken son noktayı koyması beklenen Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu bir açıklamada asgari ücretin enflasyon canavarı altında ezilmemesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi açısından asgari ücrete müdahale edebileceklerini söylemişti.

 Anormal bir durumun meydana gelmesi ile beraber asgari ücrete ekstradan bir zam yapılması açısından derhal harekete geçeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemiş olduğu atmosferin altyapısı tamamı ile oluştuğu ve böylece temmuz ayı içerisinde asgari ücrete okkalı bir zam yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.