1. HABERLER

  2. Az önce açıkladı: Milyonlarca Kişinin Hesabına 2.706 TL Yatırıldı! 7'den 70'e 18'den 75 Yaşa Kadar Herkese Ödeme Yapılıyor! PTT'ye Kimliğiyle Giden Parası Ödenecek
Az önce açıkladı: Milyonlarca Kişinin Hesabına 2.706 TL Yatırıldı! 7'den 70'e 18'den 75 Yaşa Kadar Herkese Ödeme Yapılıyor! PTT'ye Kimliğiyle Giden Parası Ödenecek

Az önce açıkladı: Milyonlarca Kişinin Hesabına 2.706 TL Yatırıldı! 7'den 70'e 18'den 75 Yaşa Kadar Herkese Ödeme Yapılıyor! PTT'ye Kimliğiyle Giden Parası Ödenecek

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde evde hastası olan vatandaşlara, hastaların ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile nakit yardımı hizmeti sunmaktadır.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mayıs ayı evde bakım paraları yattı mı? Evde bakım parası ne kadar, kimler başvuru yapabilir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliştirmiş olduğu yardım modellerinden birisi olan evde bakım yardımına ilişkin ayrıntıları paylaştı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evde Bakım Yardımı Nedir? 

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ve diğer vatandaşlara sunduğu sosyal yardım hizmetleri sayesinde ülkede yakından takip edilmeyi başaran kamu kurumlarından birisi olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde evde bakım maaşı hizmeti sunmaya devam ediyor. 

Dün itibari ile toplamda 34 ile mayıs ayı yardım paralarını yatırmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilgili yardımdan henüz yararlanmayan vatandaşlar için sosyal model ayrıntılarını açıkladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmete sunulan yardım modellerinden birisi olan evde bakım yardımı, bakıma muhtaç olan ve evde bakılan hastaların bakımlarının giderilmesi için geliştirilmiş olan yardım modellerinden birisidir. 

Hastanın, bakımından sorumlu olan yakınına ödenen bu yardım parası yeni dönem itibari ile tekrar hesaplanmış ve 2 bin 706 TL olarak duyurulmuştur. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Evde Bakım Yardımından Kimler Yararlanabilir? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan 2 bin 706 TL tutarlı evde bakım parası yardımından yararlanabilmek için kurum tarafından belirlenmiş olan başvuru şartlarını sağlıyor olmak gerekmektedir. Bakanlık, ilgili hizmetinden nakit desteği almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken başvuru kriterlerini ise şu şekilde belirlemiştir: 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 
  • Hastanın yüzde 50 ve üzeri oranda engelli olması 
  • Hastanın engel durumunu ve bakıma muhtaçlığını ispatlayan heyet raporuna sahip olmak 
  • Hastanın temel ihtiyaçlarını dahi kendi karşılayamıyor olması 
  • Hastaya ait gelir testinin yoksulluk sınırının altında olarak sonuçlanması 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Evde Bakım Yardımına Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde yatan hastaların yakınlarına sunmuş olduğu hizmetlerden birisi olan evde bakım yardımı, şahsi başvurulara açıktır. Kişi, bakımından sorumlu olduğu yakınına ilişkin sağlık raporu, kimlik kartı ve diğer evrakları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına veya Sosyal Hizmet Müdürlüklerine sunarak yardım başvurusunda bulunabilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.