1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Mor Lahanayı Hiç Böyle Yemediniz! En Lezzetli Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?
Mor Lahanayı Hiç Böyle Yemediniz! En Lezzetli Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Mor Lahanayı Hiç Böyle Yemediniz! En Lezzetli Mor Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Severek tükettiğimiz mor lahana turşusunun evde yapımı oldukça basit. Sadece 4 malzeme ile 2 günde hazır olan lokanta usulü tarifi denemeye hazır mısınız? İşte tam aradığınız tarif...

A+A-

İki gün içerisinde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz lokanta usulü mor lahana turşusu, sofralarınızın yeni vazgeçilmezi olacak. Mor lahana turşusu yapmanın püf noktalarını öğrenmek istiyorsanız, bu haberi okumaya devam edin. 2 gün içerisinde hazırlayabileceğiniz lokanta usulü mor lahana turşusu ile salatalarınızı lezzetlendirin.

Mor Lahana Turşusu Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet orta boy mor lahana
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • Turşunun üzerini geçecek kadar su

Mor Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak lahanayı 2'ye sonra 4 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz lahanayı ince ince doğrayalım ve bir kaba alalım. İçerisine bir yemek kaşığı tuz ilave ederek, elimizle karıştıralım. Üzerine bir kapak kapatıp en az 20 dakika kadar bekletelim. Bir kiloluk kavanozlara dolduralım. Üzerine 2 yemek kaşığı daha tuz ilave edelim. 1 su bardağı üzüm sirkesi de ekleyelim. Boşluk kalırsa içme suyu da ilave edelim. Ağzını iyice kapatalım ve buzdolabına kaldıralım. İki gün bekletelim ve turşunuz hazır. Yaklaşık 2 ay boyunca bozulmadan tüketebilirsiniz.

Yapmış olduğunuz bu turşu, salatalarınıza renk katacak ve bu turşuyla hazırladığınız salatalar sofranızın vazgeçilmezi olacak.

Türk halkı olarak turşuya her ne kadar bayılsak da turşu yapımını gözümüzde çok fazla büyütüyoruz. Aslında evde turşu hazırlamak çok basit. Vermiş olduğumuz bu tarifteki adımları uygulayıp iki gün boyunca hazırlamış olduğunuz turşuyu buzdolabında bekletin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkartın. Üstelik hazırladığınız turşuyu 2 ay boyunca bozulmadan ilk günkü tazeliğinde kullanabilirsiniz. Şimdiden yapan herkesin ellerine sağlık. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.