1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Etli Nohutlu Soğan Dolması Tarifi Hangi Yöreye Ait?  Etli Nohutlu Soğan Dolması Yapılışı ve Püf Noktaları…
Etli Nohutlu Soğan Dolması Tarifi Hangi Yöreye Ait?  Etli Nohutlu Soğan Dolması Yapılışı ve Püf Noktaları…

Etli Nohutlu Soğan Dolması Tarifi Hangi Yöreye Ait?  Etli Nohutlu Soğan Dolması Yapılışı ve Püf Noktaları…

Etli soğan dolması çok lezzetli ve yapımı biraz zor olan bir dolma çeşididir. Çok fazla yaygın olarak bilinmemektedir. Fakat lezzetli bir yemektir etli soğan dolması lezzetinin yanında çok da sağlıklı bir yiyecektir. Birçok dolma çeşidi vardır. Fakat bir de bu tarifi deneyin. İşte etli soğan dolması için gerekli malzemeler.

A+A-

Malzemeler:

* 150 gram kıyma

* 4 tane orta boy soğan

* bir yemek kaşığı domates salçası

* bir yemek kaşığı tereyağı

* bir çay bardağı haşlanmış nohut

* yarım çay bardağı bulgur

* 5-6 dal dereotu

* Tuz karabiber

Etli ve Nohutlu Soğan dolmasının yapımı:

Yapımı için önce 4 tane orta boy soğanın kabuğunu soyup bıçakla soğanın bir kenarından tam orta kısmına kadar kesin. Ardından soğanları bir tencere içine koyup biraz yumuşayıp açılmasını sağlayacak kadar haşlayın. Diğer bir taraftan da bir kaba 150 gram kıymayı koyun. İç harcını yapmaya başlayacağız. Üzerine 1 çay bardağı haşlanmış nohut, yarım çay bardağı bulgur ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ilave edin. Son olarak iki tutam doğradığınız dereotunu yine ince ince doğradığınız soğan ve 1 yemek kaşığı tereyağınızı ilave ettikten sonra damak tadınıza göre tuzunu karabiberini ve istediğiniz baharatları ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp isteğinize göre içine koyun nohutu bütün bütün de koyabilirsiniz, ezerek de koyabilirsiniz nasıl isterseniz. Ardından haşladığını soğanların katlarını dikkatlice tek tek ayırdıktan sonra soğanın katlarının kenar kısmına kıymalı harçtan koyun ve iyice sarın.

Soğan dolmasını sıkıca sarmak önemlidir. Çünkü pişerken içinin dışarıya çıkmamasını sağlamalıyız. Hazırladığımız etli soğan dolmasını orta boy bir tencerenin içine sırayla dizelim. Daha sonra ayrı bir tava içerisine bir kaşık tereyağı koyup üzerine 1 yemek kaşığı domates salçasını kokusu çıkana kadar kavuralım. Hazırladığımız yağlı salçalı karışımı etli soğan dolması üzerinde güzelce gezdirelim. Tencereye 1 su bardağı sıcak su koyduktan sonra dağılmaması için üzerine bir porselen tabağı ters çevirip kapatalım. Tencerenin kapağını da kapattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişirdikten sonra soğan dolmalarını hazır olacaktır.Yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.