1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Yılbaşı Hindisi Fiyatlarında Büyük Artış Yaşanıyor
Yılbaşı Hindisi Fiyatlarında Büyük Artış Yaşanıyor

Yılbaşı Hindisi Fiyatlarında Büyük Artış Yaşanıyor

Yılbaşı yaklaşırken en çok merak edilenlerden birisi hindi fiyatları oluyor ve hindi fiyatlarına çok büyük bir zam geldi. Peki 1 kg hindi fiyatı ne kadar oldu?

A+A-

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi olmaktadır. Bu nedenle yılbaşı yaklaşırken hindiye de büyük ilgi duyuluyor. Fakat hindi fiyatları görenlerin gözlerini korkutuyor. Tüketici açısından bu durum büyük bir rahatsızlığa neden olurken üreticilerin yüzü gülüyor.

Hayrabolu’da 14 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin yeni sezonda hindi fiyatları hakkında açıklamalar yaptı. Çetin, hindi fiyatlarının geçen seneye nazaran iki katına çıkacağını vurgulayarak geçtiğimiz sene kilo fiyatı 50 TL olan hindilerin bu yıl 100 TL olarak satıldığını ifade etti. Bir hindinin ortalama 6-7 kilo geldiğini söyleyen Çetin, 5 bin hindi yetiştirdiğini ve bunların 4 bin tanesini sattığını söyledi.

Güncel Yılbaşı Hindisi Fiyatları

Geçen yıl 250 TL’den satışa sunulan hindinin 2022 sonunda 300 TL olduğu, taleplerin bu yıl çok daha erken geldiği belirtildi. Çetin, erken talebin kendilerini memnun ettiğini, hindinin çok uysal bir hayvan olduğunu, bakımınınsa zor olduğunu, zayiat vermemenin çok zor olduğunu ve bunun için azami çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İyi Hindiyi Seçmenin Yolu

Muzaffer Çetin hindi alacaklara önemli tavsiyelerde bulundu. Bir hindinin iyi olup olmadığını anlamak için kanadının altında yer alan sarılığa bakılması gerektiğine değindi. Hininin iyi olup olmadığını anlamak için kanadına bakmanın yeterli olduğunu aktardı ve kanadının altının sapsarı olması halinde hindinin lezzetinin üst düzey olacağını ifade etti.

Çetin, eğer hindinin kanat altı sarı değilse lezzetli olmaz diyerek sarılığın yağdan kaynaklı olduğunu, ne kadar yağlı ise o kadar besili ve lezzetli olacağını, hindi etinin sarı olması, tüy olmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.