1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Sosyal Yardım Ödemesi Miktarları Belli Oldu! Aile Bakanlığı Net Rakam Verdi...
Sosyal Yardım Ödemesi Miktarları Belli Oldu! Aile Bakanlığı Net Rakam Verdi...

Sosyal Yardım Ödemesi Miktarları Belli Oldu! Aile Bakanlığı Net Rakam Verdi...

Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi ile gelen vatandaşlara kasım ayı destek ödemeleri yapılacak. T.C kimlik numarası son rakamına göre yapılacak bu ödemelerin detayları merak ediliyor. İşte o detaylar…

A+A-

Devletten sağlanan desteklerin her gün peşine yenisi ekleniyor. Bu destekler aylık veya tek seferlik olarak veriliyor. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardım ödemeleri ihtiyaçlarını karşılamayan bireylere büyük fayda sağlıyor. Kimlik numarası son rakamına göre hak sahibine ödemeler veriliyor. Evde bakım maaşı ödemeleri her ay neredeyse aynı tarihlerde veriliyor. Aile Bakanlığı'ndan her ay evde bakım maaşı ödemesi ay ortasına kadar sürecek. Bu ödemeyi alacak olan hak sahipleri gözünü kasım ayı tarihine çevirdi.

2024 Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu?

2024 engelli aylığı ne zaman ve ne kadar yatırılacak? Meclise gelen kanun tasarısını yasalaşması sonrasında memurun maaşı 11.000 TL'den 22.000 TL'ye çıkarıldı. Memur maaşını yükselmesi ile birlikte engelli aylığı ve yaşlılara verilen maaş ödemelerinin miktarını gösterdi. %40 ile %69 arasında engeli olanlara 1.874 %70 ve üzerinde engeli olanlara 2811 TL ödenecek. Konu ile ilgili olarak Bakan Göktaş açıklamada bulundu. 2024 yılı Ocak ayı zammıyla birlikte memur maaş katsayısında düzenleme yapılacak ve sosyal yardımlar tekrar yatırılacak.

Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yatıyor?

Hak sahibi vatandaşlara her ayın 15'ini takiben bu ödemeler hesaplara yatırılıyor. Ödemeler bu ay tamamlandı. Ayın 15'i itibariyle ödemeler yapılacak. Hak sahibi olan bireylere her ay evde bakım maaşı yatırılacak. Devlet üzerinden başvuru işlemleri sonrasında sorgulamada yapılabiliyor. Engelli, evde bakım ödeme bilgileri sorgulama yazarak e-devlet sisteminden ödeme bilgisine ulaşabilirsiniz.

Kimlik Numarası Son Rakamına Göre Ödenecek

Kimlik numarası son rakamına göre verilecek. T.C kimlik numarası son rakamına göre engelli ve evde bakım ödemesi yapılıyor. Belirli günlerde hesaplara yatırılan ödemeler doğum yılını son rakamına göre 0 ve 5 olanlara 5’inde, 1 ve 6'sında olanlara 6’sında, 2 ve 7'sinde olanlara 7, 3 ve 8'inde olanlara 8, 4 ve 9'unda olanlara 9'unda ödeme verilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.