1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Emekli Vatandaşlara 10.000 TL İkramiye Yatacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan Detayları Duyurdu...
Emekli Vatandaşlara 10.000 TL İkramiye Yatacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan Detayları Duyurdu...

Emekli Vatandaşlara 10.000 TL İkramiye Yatacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan Detayları Duyurdu...

Yakın bir süre içerisinde açıklanması beklenen yeni ek zam paketi, emekli vatandaşlar için önemli gelişmeleri de beraberinde getiriyor. İşte ek zam ve ikramiyenin detayları...

A+A-

Uzman tahminlerine göre Ekim ayında en düşük emekli maaşı 10.000 TL'yi bulacak. Ayrıca, 7.500 TL ve üzerinde maaş alan emeklilere de belli bir oranda seyyanen zam yapılması bekleniyor. Bu düzenleme emeklilerin maddi koşullarını iyileştirmeyi hedeflemektedir.

Bakanlıkların hala sürmekte olan çalışmaları rakamların kesinleşmesi için önümüzdeki günlerde sonuçlanacak meclis açıldığında ise emekliye ek zam düzenlemesi gündemde olacak ve emeklilerin beklentilerini karşılamak adına düzenlemeler yapılacak. Ayrıca, emekli maaş alan vatandaşlara bir sürpriz daha yapılması planlanıyor. Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle milyonlarca emekliye maaşlarını ek olarak, 5.000 TL'lik bir ikramiye verileceği açıklandı. Ancak Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan talep bu konu ile ilgili gündemi değiştirebilir.

Emekliler Derneği 5.000 TL'nin yetersiz olduğunuz savundu ve en az 10.000 TL verilmesi gerektiğini söyledi. Bu talep Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmiş ve Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Emekli vatandaşlar için planlanan bu maddi destekler, emekli vatandaşların refah payını arttırmayı amaçlamaktadır. Ancak beklenen taleplerin karşılanması ve cevap verilmesi sürecinde ekonomik dengeler ve bütçe durumu da dikkate alınarak adımların atılması gerekmektedir.

Yalnızca Dini Bayramlarda Veriliyordu...

Bildiğiniz üzere emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi, yalnızca dini bayramlarda uygulanıyor fakat Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle bu bayramda da emeklilere ikramiye verilebilir. Bu ikramiyenin 5.000 TL olması beklenmektedir fakat Türkiye Emekliler Derneği, 5.000 TL'lik ikramiyeyi az bulmuş ve bu ikramiyenin 10.000 TL olması gerektiğini savunmuştur. Emekliler derneğinin bu talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilmeye alınmıştır. Sonuçları ise yakın bir zamanda hep birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.