1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Emekli İçin Kritik Tarih! Ekim Ayında 3000 Lira Ara Zam ve 5000 Lira İkramiye IBAN'a Geliyor...
Emekli İçin Kritik Tarih! Ekim Ayında 3000 Lira Ara Zam ve 5000 Lira İkramiye IBAN'a Geliyor...

Emekli İçin Kritik Tarih! Ekim Ayında 3000 Lira Ara Zam ve 5000 Lira İkramiye IBAN'a Geliyor...

Emekli olan vatandaşlara müjde geldi. Akşam saatlerinde gelen güzel haber emekliyi mutlu edecek. 29 Ekim cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına özel 5.000 TL ikramiye verilecek. Emekli maaşlarına da 3000 TL seyyanen zam yansıtılacak.

A+A-

Emekli vatandaşlara başkentten dün akşam saatlerinde güzel haber geldi. Ekim ayı ile birlikte mecliste yeni yasama dönemi başladı. Meclisten çıkacak kararlar vatandaş tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 17 Ekim tarihi kritik olarak açıklandı. Plan bütçe çalışmaları bu tarihi itibariyle başlayacak. Hazine Ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan aynı zamanda emeklinin de kaderini belirleyecek açıklamalar büyük bir merakla bekleniyor. Yeni tahminler de geldi. Emekliyi havaları uçuracak beklentiler bulunuyor.

Emekli vatandaşlar için ara zam beklentisi sürüyor. 4A, 4B ve 4C kapsamında olanlar ve EYT'liler yaklaşık 17 milyona yakın vatandaş ekim ayında maaşlarına düzenleme yapılmasını bekliyorlardı. İkramiye ödemesi ve seyyanen zam görüşülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk kabine toplantısı sonrası emekliye zam çıkacağı yönünde sinyaller verilmişti.

Emekli İçin Ekim Ayında Zam Netleşti

Tüm emekliler için ekim ayı itibarıyla ara zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İlk kabine toplantısının ardından emekliye güzel haberlerin verileceğini işaret etti. Ekim ayında maaş güncellemesi ile sevinecek olan emekliler çifte zam iddialarıyla daha da büyük mutluluk yaşadı. Uzmanlara göre Ocak ayında da emekli maaşlarını ciddi bir iyileştirme yapılması gündemde. 3 aylık enflasyon %25'in üzerine çıktı. yılbaşına kadar geçen zamanda da %40 civarında olacağı düşünülüyor. Refah payınında eklenmesi ile beraber enflasyon oranı ile maaş zammının yüzde 50’ye yakın olması muhtemel emekliye 5.000 TL ikramiye ödemesi bu ay yatacak. Ancak bununla birlikte 3000 TL de seyyanen zammın yansıtılacağı düşünülüyor. Sosyal güvenlik uzmanlarının tahminlerine göre ara zam 3.000 TL olarak verilecek.

Ara zamma kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk toplantı sonrasında emekliye müjdeleri sıralayacaklarını açıkladı. Şimdi gözler görüşmeye çevrildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.