1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Doğal Gaz ve Petrol Müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdi!
Doğal Gaz ve Petrol Müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdi!

Doğal Gaz ve Petrol Müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Verdi!

Özellikle kış mevsiminin gelmesi ile vatandaşlar doğal gaz konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Faturalandırma işlemlerinde herhangi bir indirim olup olmayacağını merak edenler müjdeli haberleri bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem doğal gaz hem de petrol için beklenen açıklamayı yaptı...

A+A-

Geçtiğimiz günlerde bir ödül törenine katılan Erdoğan yaptığı açıklamada; yeni yılda günlük petrol üretimine başlayarak ihtiyaçların karşılanacağını belirtti. Daha önce Karadeniz açıklarında keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz sayesinde yeni bir dönemi başlattıklarını iletti. Enerjide bize ait olan sondaj gemileri ve sismik araştırmalar aracılığıyla hiçbir dış desteğe gerek kalmadan, sınırlarımız içinde ve dışında arama çalışmalarının yürütülebildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Karadeniz gazının milli sisteme eklenmesi adına çalışmaların devam ettiğini belirtti. Erdoğan ayrıca yurt içi petrol üretiminin 2023 yılında günlük 100 bin varile çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Doğal Gaz Fiyatlarında İndirim Olur Mu?

Ülkemizde doğal gaz çıkarılmasının fiyatlara etkisinin indirim olarak yansıması beklenmektedir. Doğal gaz fiyatları rezerv bulunması dışında başka faktörlere bağlı olarak da değişebilmektedir. Doğal gaz keşfi tek başına fiyatların düşürülmesi için yeterli değildir. Arz ve talep dengesi fiyat değişimlerini etkilemektedir. Gazın kullanım yaygınlığı, depolanma, taşınma ve benzeri maliyetler ile çeşitli güncellemeler olabilmektedir. Bulunan gaz ile birlikte arz, talep ve kullanımının yaygınlığında artış olması durumunda fiyatlarda doğal olarak düşecektir. Fakat etkenlerin değişebilme durumu göz önünde bulundurularak fiyatların kesinlikle düşeceği yargısına varılmamalıdır.

Denizde Doğal Gaz Arama Çalışmaları

Doğal gaz arama çalışmaları diğer aramalarda olduğu gibi deniz üzerinde de aynı şekilde yapılmaktadır. Gaz rezervi potansiyeli bulunan bölgeler sismik ve jeolojik veriler ile incelenir. Çeşitli sismik araştırmalara devam edilir. Denizaltı sismik veri toplayıcı araçları ile sürdürülen araştırmalar, deniz tabanında sismik dalgalar oluşturarak yeraltındaki yansımayı toplar. Ulaşılan verilerin incelenmesiyle potansiyel tespit edilir. Potansiyel tespiti yapılan bölgeye sondaj işlemi uygulanır. Doğal gaza ulaşılması durumunda ilgili bölgeye doğal gaz kuyusu açılarak gaz çıkarılır. Çıkarılan gaz boru hatları yardımı ile taşınır. Bu boru hatları gazın olduğu bölgeye inerek doğal gazı emerek taşır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.