1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Asgari Ücretliye Büyük Ödeme Müjdesi! Başvuru Yapana PTT'den 33.387 Lira Para Yatacak...
Asgari Ücretliye Büyük Ödeme Müjdesi! Başvuru Yapana PTT'den 33.387 Lira Para Yatacak...

Asgari Ücretliye Büyük Ödeme Müjdesi! Başvuru Yapana PTT'den 33.387 Lira Para Yatacak...

PTT, asgari ücretle çalışan kadınlara müjdeli bir haber açıkladı. SGK'nın yaptığı açıklamaya göre asgari ücretle çalışan kadınlara, geri ödemesiz ve karşılıksız devlet desteği sunulacak.

A+A-

SSK'lı olarak çalışan ve doğum yapacak olan kadınlar başvuru yaptıkları takdirde PTT aracılığıyla 33.387 TL'lik nakit kredi desteğinden faydalanabilecekler.

PTT asgari ücretle çalışan kadınlar için müjdeli bir haber verdi. SGK'nın yaptığı açıklamaya göre asgari ücretle çalışan kadınlara geri ödemesiz ve karşılıksız devlet destekleri sunulacak. SSK'lı olarak çalışan ve doğum yapacak olan kadınlar, başvuru yaptıkları takdirde PTT aracılığıyla 33.387 TL'lik nakit destekten faydalanabilecekler. Sunulan bu destek doğum parası olarak da bilinen ve rapor ücreti olarak anılan ödemeler kapsamında tamamen karşılıksız olarak verilecek.

Başvuru Şartları Neler? Kimler Kampanyadan Yararlanabilir?

Bu ben bu destekten faydalanmak için kadınların gerekli bazı şartlara uygun olması gerekmektedir. Bu şartlar arasında tam zamanlı çalışma ve son 180 gün içinde sigorta primi ödeme koşulu bulunmaktadır. Başvurular dilekçe ile gerçekleştirilecek ve destek ödemeleri PTT üzerinden yapılacaktır.

Asgari Ücretle Çalışan Kadınlara Maddi Destek!

Sunulan bu destek, asgari ücrette hayatlarını devam ettiren kadınlar için ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacaktır. SGK'nın bu adımı çalışanların ekonomik olarak desteklenmesini amaçlamaktadır. Asgari ücretle çalışan kadınlar, doğum parası desteği ile ekonomik güvence elde edecekler. Başvuru şartları ve ayrıntılar…PTT ve SGK resmi kaynaklarında bulunmaktadır.

1 Yıl İçinde Başvuru Yapılmalı

Doğum izni parası almak isteyen kadınlar, SGK'ya dilekçe ile başvuruda bulunabilirler. Başvuru sonucunda kadınlar işe dönüş yaptıklarında doğum izni parasını alabilirler. Başvurular için 1 yıl süre verilmekte olup, doğumdan sonraki bir yıl içinde başvuru tamamlaması gerekmektedir.

Ödemeler PTT Üzerinden veya IBAN Numarasından Yapılıyor!

Doğum izni ödemeleri PTT aracılığı ile verilen IBAN numarası üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sırasında IBAN numarası belirtildiğinde ödeme doğrudan banka hesabınıza aktarılır. Yapılan bu düzenleme kadın çalışanların ekonomik güvencelerini sağlamak ve doğum sonrası iş hayatına dönmelerini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.