1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Aile Bakanlığından Her Aileye PTT’den 5 dakikada 2.760 TL Yardım Parası Ödüyor! Hemen Başvuru Yapın...
Aile Bakanlığından Her Aileye PTT’den 5 dakikada 2.760 TL Yardım Parası Ödüyor! Hemen Başvuru Yapın...

Aile Bakanlığından Her Aileye PTT’den 5 dakikada 2.760 TL Yardım Parası Ödüyor! Hemen Başvuru Yapın...

Kış aylarının yaklaşmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Faturada adı soy adı yer alan kişilere PTT’den 2.760 TL destek ödemesi yapılıyor. Bunu duyan vatandaşlar konu hakkında araştırmalara başladı. İşte elektrik ve doğalgaz desteği hakkında tüm merak edilenler...

A+A-

Doğalgaz ve elektrik desteği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan bu destekte aylık belirli tutarın altında haneye maaş girmesi gerekiyor. 

Doğal gaz için 900 ila 2500 TL arası ve elektrik faturaları için ise 90 TL'den başlayarak 260 TL'ye kadar destek ödemeleri gerçekleştiriliyor. Tam desteğe muhtaç olan hanelere ise toplamda 2500 TL doğal gaz ve 260 TL elektrik desteği ile toplamda 2 bin 760 TL ödeme yapılacak. 

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ 

Elektrik faturası desteği için; SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden hanelere ödeniyor. 

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ YARDIM PROGRAMI NEDİR? 

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır. 

YARDIM BAŞVURUMUN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK? 

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır. 

ÖDEME ZAMANI, ÖDEME MİKTARI NE ŞEKİLDE YAPILIR? 

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat, 
3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat, 
4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat, 
5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir. 

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. 

BU YARDIM PROGRAMINDAN NE KADAR SÜRE İLE YARARLANABİLİRİM? 

Yardım programından aranan tüm şartların sağlanması koşulu ile yararlanmaya devam edilir. 

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI NEDİR? 

18-55 arasındaki çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcısının iş görüşmesine gitmesi için (yol parası, traş ücreti vb için) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından yılda en fazla üç defa verilen 40-100 TL arasındaki yardımdır. 

ELEKTRİK YARDIMI NASIL ALINIR 2022? 

Elektrik Tüketim Desteğinden faydalanmak için vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına veya başka bir kuruma başvuru yapmalarına gerek olmayıp; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından düzenli merkezi yardım alan vatandaşlar bu programdan faydalanabilecek. 

BİRİKEN ELEKTRİK DESTEĞİ NASIL ALINIR? 

PTT Elektrik tüketim desteği başvurusu PTT şubelerinden değil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına yapılması gereklidir. Başvurusu onaylanan kişilerin faturalarını indirim otomatik olarak yapılacaktır. Fatura ödemeleri PTT şubelerinden yapıldığında kişiye fatura bedeli üzerinden indirim yapılmaktadır. 

E-DEVLET'TEN ELEKTRİK YARDIMI NASIL BAŞVURULUR? 

Elektrik yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılmamaktadır. Eğer sizde bu yardımdan yararlanmak istiyorsanız kimliğiniz ile beraber PTT şubesine gitmeniz yeterli olacaktır. 

ELEKTRİK YARDIMI OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Bizzat başvuruda bulunabileceğiniz gibi dilerseniz elektrik yardım başvuru sorgulama numarası olan ALO 144 arayabilirsiniz. 

ELEKTRİK İNDİRİMİNDEN KİMLER YARARLANACAK? 

Kronik sağlık sorunları nedeniyle evinde medikal cihazlar kullanmak zorunda olan yurttaşlar için 2019 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektrik faturası desteği başlatıldı. 2022 elektrik fatura desteğinden sadece kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlar yararlanabiliyor. 
ELEKTRİK DESTEĞİ NE ZAMAN KESİLİR? 

Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir. 

PTT'DEN DOGALGAZ YARDİMİ NASİL ALİNİR? 

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak' demişti. 

ELEKTRİK YARDIMI E DEVLETTEN NASIL ÖDENİR? ELEKTRİK FATURASI VERGİ İNDİRİMİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR? 

2022 Sayılı kanuna göre maaş alan engelliler,18 yaş altı engelli yakını maaşı alanlar,65 yaş maaşı alanlara devletimizin sağladığı elektrik indiriminden yararlanabilmeleri için faturalarını mutlaka PTT şubelerinden ödemeleri gerekmektedir dedi. 

PTT ELEKTRİK YARDIMI NE KADAR? 

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir. Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.",

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.