1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Aile Bakanlığı Destek Paketi Açıklandı! Kasım Ayında 2.160 Lira Para Alacaksınız...
Aile Bakanlığı Destek Paketi Açıklandı! Kasım Ayında 2.160 Lira Para Alacaksınız...

Aile Bakanlığı Destek Paketi Açıklandı! Kasım Ayında 2.160 Lira Para Alacaksınız...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan Aile Destek Paketi, Kasım ayında da devam etmekte.

A+A-

Bu destek programı elektrik desteği ve çocuk yardımları ile bir araya geldiğinde vatandaşların Kasım ayındaki ekonomik yükünü hafifletmiş olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurmuş olduğu bu program maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlar için umut ışığı oluyor.

Ek Ödeme Yapılacak mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağlamış olduğu Aile Destek Programı kapsamında en fazla 1.250 TL'ye kadar ödeme yapılmaktadır. Ancak son zamanlarda buna ek olarak dar gelirli aileler için 650 TL'ye kadar varan çocuk bileşeni desteği ve 260 TL varan elektrik tüketim desteği ödemeleri de mevcuttur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayından itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri sundu. Bu destekler arasında Aile Destek Programı çocuk bileşeni ve elektrik desteği ödemeleri büyük bir önem taşımakta. Toplamda 2.160 TL'yi bulan bu ödemeler, Aile Destek programından yararlanan vatandaşların gelir durumuna göre değişiklik gösteriyor. Bu programdan faydalananlar 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme alabilirken çocuk bileşeni desteği 350 TL ile 650 TL arasında değişir. Buna ek olarak 130 TL ile 260 TL arasında bir elektrik desteği de hesaba eklendiğinde toplamda en yüksek ödeme miktarı 2.160 TL'yi bulmaktadır. Sunulan bu ödemelerin Kasım ayında da sürmesi bekleniyor.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Kasım ayına yaklaşırken ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar devlet desteklerinin ne zaman ödeneceğini de merak etmeye başladılar. Ekim ayı ödemelerinin büyük bir kısmının tamamlandığı göz önünde bulunduğunda Aile Destek programı kapsamındaki ödemelerin Kasım ayında da devam edeceği tahmin ediliyor. Ödemelerin kesin tarihleri ise net olarak belli değil. Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin 10-15 kasım tarihleri arasında hesaplara aktarılması beklenmektedir. Sunulan bu destek programı ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi anlamda rahatlık sağlamaya devam ederken, vatandaşlar da ödemelerin yatacağı günü dört gözle bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.