1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. 5 Bin TL İkramiye Müjdesi Geliyor mu? Dul ve Yetim Maaşı Alanlara Ödeme Yolda mı? Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?
5 Bin TL İkramiye Müjdesi Geliyor mu? Dul ve Yetim Maaşı Alanlara Ödeme Yolda mı? Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

5 Bin TL İkramiye Müjdesi Geliyor mu? Dul ve Yetim Maaşı Alanlara Ödeme Yolda mı? Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Bu ödemelerin Kasım ayı içinde gerçekleştirileceği belirtilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin 15 Kasım'a kadar tamamlanacağını ifade etti.

A+A-

Dul ve yetim maaşı alanların bu ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağına dair net bir bilgi verilmedi. Bakan Işıkhan Kasım ayının ortasına kadar sürecek ödemelerle ilgili sürecin devam ettiğini belirtti. Kamuoyu bu konudaki gelişmeleri yakın zamanda duyuracaktır.

Emekli İkramiyesiyle İlgili Yeni Gelişmeler Neler?

Kabine Toplantısı sonrası duyurulan çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olarak ödenecek 5 bin lira ikramiye için geri sayım başladı. Ödeme günleriyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapılan açıklamada kritik bir döneme girildiğini belirtti. Hesaplar ödemelerin başlaması için titizlikle kontrol edilmeye başlandı. Bu aşamada Bakan Işıkhan emeklilerin hak ettikleri ikramiyelerin en kısa sürede ödenmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Emeklilere yönelik bu destek maliyetin bir defaya mahsus olmasıyla dikkat çekerken ödemelerin hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesine odaklanılıyor.

Dul ve Yetim Maaşı Alanlar İkramiye Alacak mı?

Sigortalıların ölüm aylığına bağlı ikramiye alım şartları şu şekildedir: Yüzde 75 oranında ölüm aylığı alanlar 5000 liralık ikramiyenin yüzde 75'ini alabilir. Yüzde 50 oranında ölüm aylığı alanlara 5 bin liralık ikramiyenin yarısı ödenirken yetim aylığı alanlar yüzde 25 paya göre 5 bin liralık ikramiyenin yüzde 25'ini alabilecekler. Emekli olduktan sonra Bag-Kur'a kayıtlı çalışanlar ikramiye alamazken kayıtlı olmayanlara ikramiye ödemesi yapılır. Sistem ölüm aylığına ve dosyalar arasındaki öncelik sırasına göre en yüksek ödeme yapılabilecek dosya üzerinden işlemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.