1. HABERLER

  2. ABD'de polis şiddetine rekor tazminat! George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar ödemeye karar verildi!
ABD'de polis şiddetine rekor tazminat! George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar ödemeye karar verildi!

ABD'de polis şiddetine rekor tazminat! George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar ödemeye karar verildi!

ABD'de polis şiddetine maruz kalan George Floyd'un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

A+A-

Minneapolis, Minnesota belediye meclisi Cuma günü oybirliğiyle George Floyd'un ailesinin açtığı davayı çözmek için 27 milyon dolar ödemeye karar verdi .

Temmuz ayında, Floyd'un ailesi şehre dava açtı ve dört polis memuru geçen Mayıs ayında ölümüyle ilgili olarak suçlandı.

 

Dava, memurların Floyd'u zapt ettiklerinde haklarını ihlal ettiklerini ve şehrin polis gücünde aşırı güç, ırkçılık ve cezasızlık kültürünün gelişmesine izin verdiğini iddia etti.

Floyd'un kız kardeşi Bridgett Floyd yaptığı açıklamada, kendisi ve ailesinin "kardeşim George için adalete giden trajik yolculuğumuzun bu kısmının çözülmesinden memnun olduklarını" söyledi.

Reuters haber ajansına göre, "Kalplerimiz kırılırken, George Floyd'un dünyaya nasıl yaşayacağını gösterdiğini bildiğimiz için rahatlıyoruz" dedi.

27 milyon dolarlık anlaşma, Floyd ailesinin Floyd'un öldüğü mahalleye yaptığı 500.000 dolarlık katkıyı da içeriyor.

46 yaşındaki Siyah bir adam olan Floyd, 25 Mayıs'ta beyaz olan memur Derek Chauvin'in boynunda yaklaşık dokuz dakika diz çöktüğü sırada Floyd'un "nefes alamıyorum" diye yalvarması ve izleyenler memurlara ona izin vermeleri için yalvarması sonrasında öldü. Git.

Chauvin ile birlikte, diğer iki memur, Floyd'u kelepçeli iken yere tuttu. Floyd, Minneapolis'teki bir bakkaldan sigara satın almak için sahte 20 dolarlık banknot kullandığından şüphelenerek tutuklandı.

Floyd'un ölümü, Minneapolis'te ve ABD genelinde protestoları ateşledi ve ırksal adalet konusunda ülke çapında bir hesaplaşmaya yol açtı.

Floyd'un öldürülmesine karışan diğer üç memur Tou Thao, Thomas Lane ve J Alexander Kueng de teşkilattan atılırken Ağustos ayında yargılanmaları bekleniyor. Cinayet ve adam öldürmeye yardım ve yataklık etmekle suçlanıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.