1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Yılbaşının Enfes Tatlısı İrmik Topları Nasıl Yapılır? İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri...
Yılbaşının Enfes Tatlısı İrmik Topları Nasıl Yapılır? İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri...

Yılbaşının Enfes Tatlısı İrmik Topları Nasıl Yapılır? İrmik Topları Tarifi ve Malzemeleri...

Hazır yılbaşı gelip çatmışken sizlerde tatlı olarak ne yapsam diye düşünüyorsanız size çok pratik 5 dakika da hazırlayabileceğiniz irmik topları tarifimiz ile geldik.

A+A-

Hem yılbaşında hem de aniden gelen misafirlerinize çok pratik ve kolaylık ile hazırlayabileceğiniz irmik topları tarifi tam size göre bir tarif. bizler denedik hem lezzetini hem de pratikliğini çok sevdik eminiz ki sizde denedikten sonra çok beğenecek ve devamlı yapmak isteyeceksiniz. Çaylarınızın kahvelerinizin yanına vazgeçilmez olacak irmik toplarını çok beğeneceksiniz. Dilerseniz fazla beklemeden tarifimize geçelim. İrmik topları nasıl yapılır? İrmik topları malzemeleri nelerdir?

İrmik Topları Malzemeleri

  • 1 paket kakaolu puding
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • Üzerini bulamak için yarım su bardağı Hindistan cevizi

İrmik Topları Hazırlanışı

Muhallebisi için tencereye 1 paket kakaolu pudingi alalım üzerine irmik, toz şeker sütü alalım ve malzemelerimiz çırpıcı yardımı ile güzelce pürüzsüz bir şekilde çırpalım. Tencereyi ocağı alalım ve orta ateşte muhallebimiz kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim bizim için tarifteki şeker miktarı yeterli geldi. Siz daha şekerli seviyorsanız şeker miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alalım muhallebimiz koyu kıvam alana kadar sürekli karıştıralım. Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım ve üzerine vanilya ve tere yağ ekleyelim. Yağ eriyene kadar karıştıralım. Yoğun bir kıvam elde etmeliyiz.

 Muhallebimizi soğumaya bırakalım. Muhallebimizi en az soğuduktan sonra 2 saat buzdolabında bekletelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra elimizle yuvarlak toplar yapalım.  Biz bu ölçülerle toplamda 25 adet irmik topları elde ettik. Şekillendirdiğimiz irmik toplarının her tarafını Hindistan cevizine bulayalım. Yarım su bardağı Hindistan cevizi bu işlem için yeterli olacaktır. Dilerseniz üzerini süslemek için antep fıstığı veya renkli şekerlemeler ile de süsleyebilirsiniz. Kakaolu irmik toplarımızı yaptıktan sonra 1 ya da 2 saat kadar buzdolabında dinlendirmeye bırakalım. Dinlendirme işleminden sonra kakaolu irmik toplarımız hazırdır. Bu pratik irmik toplarını deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.