1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Leziz Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Tarifi
Leziz Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Tarifi

Leziz Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Etli Nohut Yemeği Tarifi

Nohut baklagiller ailesinden olup saymakla bitmeyen faydaları olan bir besindir. Nohut yemeği Türk toplumunda yeri çok ayrı olan bir yemektir. Özel günlerde mevlütlerde de sıklıkla pişirilen nohut yemeğinin sadesi ve çeşitlendirilmiş şekilde pişirilme türleri vardır. Bu tarifimizde kuşbaşı et katılmış nohut yemeği pişirdik.

A+A-

Eti sevenler için oldukça lezzetli ve bir o kadarda doyurucu olan etli nohut yemeğini yapılışı da oldukça kolaydır. Sadece elinizin altında haşlanmış nohudunuz yoksa bir gece önceden nohudu suya ıslamanız gerekir. Ertesi güne pişirilmek istenen nohut böylelikle hazır olacaktır. Leziz kuşbaşı etli nohut yemeği tarifimizi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut ( bir gece önceden suya ıslanacak )
  • 1 adet orta boy soğan
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Yeterince ılık su

Hazırlanışı 

Bir gece önceden ıslattığımız nohutlarımız az su ve bir tutam tuz eklenmiş suda 10 dakika kadar haşlayalım. Haşladığımız nohutları süzgece alalım ki fazla suyu süzülsün. Soğanımızı küçük küçük doğrayalım. 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilave ettiğimiz tencereye soğanları alalım ve ocağın altını açalım. Soğanlarımızı biraz kavuralım. Daha sonra kuşbaşı doğranmış dana etlerimizi soğana ilave edelim. Dana etimizi tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde biraz pişirelim. 

Dana etimizin suyunu iyice salmasını bekleyelim. Suyunu saldıktan sonra ocağın altını açalım ve fazla suyun uçmasını sağlayalım. Etlerimiz istenen kıvama geldiğinde domates ve biber salçalarını ilave edelim. Salçalarımızla özleşen etler ve soğanımız nohutlar için hazır kıvama gelmiştir.

Haşladığımız nohudumuzu karışıma ilave edelim. Üzerine tuz ve baharatlarıda katalım. Yeterince ılık su ilavesinden sonra tencerenin kapağını kapatalım ve önce harlı ateşte pişirelim. Nohut yemeğimiz kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve pişmeye bırakalım. Nohut yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Doğranmış kuşbaşı etlerimizi mutlaka iyice kavuralım ki nohut yemeğinin içinde çiğ et tadı kalmasın. Nohut yemeğinin daha lezzetli olmasını isterseniz etlerin ön kavurma işlemi önemli olacaktır. Normal tencerede pişirmeyi tercih etmeyenler düdüklü tencere kullanabilirler. Düdüklü tencere kullanımı sırasında nohutların haşlanmasına gerek yoktur. Normal tencerede pişirirken kolaylık olması açısında ön haşlama yapılması iyi olacaktır. 

Servis Önerisi

Eti nohut yemeği kış aylarının vazgeçilmezi olacaktır. Yanında sade pirinç pilavı yada sade bulgur pilavıyla tercih edilebilir. Çeşitli turşular ve taze yapılmış cacıkla da enfes bir uyum sağlayacaktır. Kuşbaşı etli nohut yemeği sizlerin yeni favorisi olmaya adaydır. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.