1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kahvaltılarınızı Süsleyecek Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır? Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
Kahvaltılarınızı Süsleyecek Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır? Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Kahvaltılarınızı Süsleyecek Ispanaklı Gül Böreği Nasıl Yapılır? Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Merhabalar, bugün sizlere hem kahvaltılarınızı süsleyecek hem de damaklarınızda harika lezzetler bırakmak için gül böreği tarifi ile geldik. Gül böreği yapılışı oldukça kolay Pazar kahvaltılarınızda da ayriyeten tercih edebileceğiniz nefis bir tarif olabilir.

A+A-

Misafirlerinize de kolaylık ile hazırlayabileceğiniz gül böreğini bizler denedik ve çok sevdik eminiz ki sizde denedikten sonra çok beğenecek ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. Tarif defterlerinizde muhakkak olması gereken bir börek. 

Günlerinizin, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak olan gül böreği çok kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ıspanaklı gül böreği tarifimize bayılacaksınız. İç harcı olarak dilerseniz siz farklı lezzetler de kullanabilirsiniz. tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durum. El açmasını asla aratmayacak olan gül böreği yumuşaklığı ile damaklarınızda farklı izler bırakacak hazır yufkadan gül böreği tarifimize dilerseniz geçelim. İşte o nefis ıspanaklı gül böreği tarifi. Gül böreği nasıl yapılır? Gül böreği malzemeleri nelerdir? gül böreği tarif nedir?

Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sosu için: 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt
  • Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, susam

Gül Böreği Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için tavamıza yağımızı alalım. Doğramış olduğumuz soğanları da tavaya alarak hafif pembeleşinceye kadar güzelce kavuralım. Ardından domates salçası, tuz, karabiber, pul biberi de ekleyerek5 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim. Üzerine güzelce temizlediğimiz ıspanağımızı da ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak ıspanakların sönmesini sağlayalım. Bu aşamada ocağın altını kısmaya özen gösterin. Fazla açmayın. Ispanaklarımızı 10 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Börek sosu için yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştıralım ayrı bir kapta.

Üst üste serdiğimiz  4 adet yufkayı dört eşit parçaya bölerek üçgen şekil elde edelim. Kestiğimiz parçanın üzerine hazırladığımız sostan dökelim. Yufkanın üzerine de hazırlamış olduğumuz iç harcından koyalım. Tüm böreklere aynı işlemi tekrarlayalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tüm börekleri dizelim. Kalan sosa da ayırdığımız yumurta sarısını ilave ederek karıştıralım sosu böreklerin üzerine fırça yardımı ile sürelim. Üzerine susam serpelim ve böreklerimizi önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Gül böreğimiz hazırdır. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.