1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Herkesin Sevdiği Bir Tarif Saç Kavurma! Yumuşacık Saç Kavurma Nasıl Yapılır? Saç Kavurma Tarifi
Herkesin Sevdiği Bir Tarif Saç Kavurma! Yumuşacık Saç Kavurma Nasıl Yapılır? Saç Kavurma Tarifi

Herkesin Sevdiği Bir Tarif Saç Kavurma! Yumuşacık Saç Kavurma Nasıl Yapılır? Saç Kavurma Tarifi

Hazır yılbaşı yaklaşmışken sizlerde sofralarınızı bu nefis saç kavurma tarifimiz ile süslemek isterseniz aradığınız tarif işte tam da burada. Lokum gibi pişen yumuşacık kavurma tarifimizi sizler de denedikten sonra çok beğenecek hem akşam sofralarınıza yapmak isteyecek hem de yeni yıl sofranızda eksik etmeyeceksiniz.

A+A-

Yanında pilav ve salata ile servis edeceğiniz saç kavurma vazgeçilmez bir tarif olacak. Her gün akşam yemeklerine ne yapsam diye düşünmeyin bu pratik saç kavurma tarifimiz gününüzü kurtaracak bir tarif olacak.

Hem lezzetli hem doyurucu hem de görselliği ile harika bir tarif. ayrıca etinizi pişirdiğinizde sert olmasından da şikayetçiyseniz ve saç kavurma nasıl bu kadar yumuşak olur merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız bu tarifi denedikten sonra çok beğeneceksiniz.  Bu tarif lokum gibi kıvamı ile tadan herkesin beğenisini kazanacak ve tarif defterinizden eksik etmeyeceğiniz bir lezzet olacak. Sizlerde bu nefis saç kavurma tarifimiz bir an evvel denemek istiyorsanız buyurun çok beklemeden tarifimize geçelim. İşte o nefis saç kavurma tarifi. Saç kavurma nasıl yapılır? Saç kavurma malzemeleri nelerdir? saç kavurma nasıl pişirilir?

Saç Kavurma Tarifi Malzemeleri

  • 2 adet soğan
  • Zeytin yağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı pul biber
  • 1 kg et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet domates

Saç Kavurma Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle kuş başı doğramış olduğumuz etimizi ısıttığımızı tavaya alalım. Kısık ateşte ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Ateşin kısık olmasına dikkat etmelisiniz. Ocağın altını çok fazla yakmamalısınız. Sıvı yağ ve soğanı da ekleyip kavurmaya başlayalım. Ardından ufak ufak doğramış olduğumuz biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Son olarak kabuğunu soymuş olduğumuz domatesleri ilave edelim tuz, karabiber ekleyip karıştıralım. Yemeğimizi kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar yaklaşık olarak 30-35 dakika daha pişirelim. Yanında pilavla servis edebileceğiniz ve salata ile de süsleyeceğiniz yumuşacık pişen ve ağızda dağılan saç kavurma tarifimiz servise hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.