1. HABERLER

  2. SGK

  3. SGK girişi Şu Tarihten Önce Olan Vatandaşlara Müjde Geldi! Hemen Anında Dilekçe Verip Emekli Olabilirsiniz İşte Detaylar
SGK girişi Şu Tarihten Önce Olan Vatandaşlara Müjde Geldi! Hemen Anında Dilekçe Verip Emekli Olabilirsiniz İşte Detaylar

SGK girişi Şu Tarihten Önce Olan Vatandaşlara Müjde Geldi! Hemen Anında Dilekçe Verip Emekli Olabilirsiniz İşte Detaylar

SGK, o tarih boyunca önce sigorta başlangıcı bulunanlara emeklilik hakkı Verdiğini duyurdu. Hemen dilekçe verip erken emekli olabilirsiniz! Tüm Detaylar haberimizde sizlerle...

A+A-

Milyonlarca çalışan bir gün emekli olarak emekli aylığı bağlanmasının hayalini kuruyor. Emeklilik için ülkemizde sosyal güvenlik mevzuatı kapsamında bir takım koşulların bir arada yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar; emeklilik yaşı, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısıdır.

Bu üç koşulu beraber sağlamakta olan yurttaşlar emeklilik hakkı elde edebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) verilecek bir dilekçe ile emeklilik hakkı kazanılıyor. Şimdi SGK'dan bir müjde daha geldi! Emeklilik bekleyenleri sevince boğan habere göre, sigorta başlangıcı yani sigorta girişi o tarih boyuncan önce olanlar derhal emekli olabiliyorlar!

Pek çok kişinin beklediği emeklilik müjdesinin detaylarına haberimizde sizler için yer verdik Ülkemizde Sosyal Güvenlik Mevzuatı bir çok çalışan tarafından bilinmiyor. Karmaşık bir hal alan mevzuat nedeniyle milyonlarca çalışan haklarının da farkında değil. Ancak ilk defa sigortalı şekilde işe başlanılan tarihe göre değişen prim ve hizmet yılı hesaplamaları ile emekli olabilmek mümkün.

2008 senesinde yapılan kanun değişikliği sonucunda emeklilikte şartlar sil baştan değişti. Sigorta girişi 1999 ve öncesi olanlar emekli olma konusunda bir takım avantajlara sahip konumdalar. Peki sigorta başlangıç tarihine göre erken emeklilik mümkün mü? O Tarihten Önce Sigorta Girişi Bulunanlara SGK'dan Emeklilik Müjdesi Geldi!

O Tarihten Önce Sigorta Girişi Bulunanlara Fazla Maaş Müjdesi

1999 yılı ve öncesinde sigorta girişi bulunup emeklilik bekleyen yurttaşlar, emekli olduklarında yüksek maaş avantajına sahip olabilecekler. 2000 yılı ve öncesi emeklileri için gerçekleştirmiş olan intibak düzenlemesi çerçevesinde emeklilik bekleyenlere müjde gibi haber geldi. Pek çok kişi bilmese de yüksek emekli maaşı alma hakkı elde ediyorlar. Emeklilikte, ilk defa sigortalı olunan tarih büyük önem taşıyor. Yaş, prim ve hizmet yılı koşulları bu tarihe göre belirleniyor.

Emeklilik Müjdesi Geldi!

Dilekçe Verip Derhal Emekli Olabilirsiniz

2008 yılı sonrası getirilen yeni düzenlemeler çerçevesinde bugün ilk defa sigortalı şekilde işe başlayan bir şahıs 65 yaşında emekli olabiliyor. 1999 ve öncesi sigorta girişi bulunanlar ise erken emeklilik hakkından faydalanabiliyor. Bu çerçevede 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı şekilde bir işte kaydı bulunanlar yüksek prim ödemesiyle erken emeklilik hakkından yararlanabiliyorlar.

Kimler Erken Emekli Olabilir?

1999 yılı ve öncesi sigorta girişi bulunup emekli olmayı isteyen çalışanlarda bir takım koşulların bulunması gerekiyor. Bu çerçevede erken emeklilik hakkından faydalanabilmek için;

- Sigorta başlangıcının 8 Eylül 1999 ve öncesi bir tarih boyunca yapılmış olmalıdır.

- Staj süreci hesaplamaya dahil edilmez. Yani 1999 öncesinde staj yapanlar için bu süreç aktif dönemden sayılmamaktadır.

- 15 yıl hizmet süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı koşulları sağlanmalıdır.

- 4A, 4B ya da 4C statüsünde sigortalı olunmalıdır.

- SGK'ya herhangi bir prim borcunun bulunmaması gerekiyor.

Tüm bu koşulları taşıyan yurttaşlar, 8 Eylül 1999 ve öncesi yapmış oldukları askerliği de borçlanma yolu ile kazanarak erken emeklilik tarihini daha da öne çekebileceklerdir. Ayrıca kadın çalışanlar için doğum borçlanması olanağı da bulunur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler