1. HABERLER

  2. SGK

  3. Güvenlik Personeli Emeklilerine 1200 TL Maaş Farkı Geliyor
Güvenlik Personeli Emeklilerine 1200 TL Maaş Farkı Geliyor

Güvenlik Personeli Emeklilerine 1200 TL Maaş Farkı Geliyor

Yeni yıla yaklaşırken en çok merak edilenlerden birisi emekli maaşları oluyor ve bu alanda güvenlik personeli emeklilerine ek göstergeden kaynaklı büyük ek zam geliyor.

A+A-

3600 ek gösterge düzenlemesi ile ortaya çıkacak artışlar 15 Ocak tarihinde yürürlükte olacak. Düzenleme kapsamı genişletilirse 4 yıllık fakülte mezunu herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması gündeme gelecek. Buna göre ek gösterge yasalaşırsa emekli maaşlarının ve kıdem tazminatları da artacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bakanlığın 2023 yılı bütçesi üzerine mecliste yaptığı konuşmada 3600 ek gösterge üzerine çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bilgin, 3600 ek gösterge hususundaki yasal düzenlemelerin son derece kapsamlı olduğunu ve son yıllardaki en kapsamlı düzenleme olduğunu işaret etti. Bakan, başlangıçta sadece 4 meslek grubunu kapsayan ek göstergenin genişletilerek yaklaşık 6 milyon kişiyi kapsayacak hale getirildiğini belirtti.

Her ne kadar bakan Bilgin yaptıkları ek gösterge düzenlemesinin Türkiye’nin son yıllardaki en köklü sosyal düzenlemesi olduğunu ifade etse de muhalefet saflarında düzenlemenin genişletilmesine yönelik talepler oldu. Bakan konunun gündemlerinde olduğunu, çalışma yaptıklarını ve onu da meclise takdim edeceklerini ifade etti.

Düzenleme Güvenlik Personeli Emeklilerine Büyük Avantaj Sağlayacak

3600 ek göstergenin kapsamı üzerinde tartışmalar da sürüyor. 5434 sayılı Kanun’a eklenen 85’inci madde uyarınca 3600 ek göstergeden yararlanacak güvenlik personeli emeklilerine her ay ilave 1200 TL ödenmesi öngörülüyor.

Düzenlemeden yararlanamayan diğer personeller arasındaysa niçin kendilerinin bu düzenlemeden yararlanamadığı hususunda rahatsızlıklar var. Fakat henüz net çalışma olmadığından diğer personellerin bu tasarıdan ek ödeme alması gündemde bulunmuyor.

Öğretmen, Polis, Hemşire ve Din Görevlileri En Avantajlı Çıkacaklar

3600 ek gösterge düzenlemesinden en avantajlı çıkacak unvanlar öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri oluyor. Bütün çalışanların ek göstergelerinde bu düzenlemeyle bir artış da oluyor. Fakat 2 yıllık yüksek öğrenim gören sağlık, eğitim, din hizmetleri personelleri yararlanırken teknik hizmetler sınıfındakilerin kapsam dışında kalması birtakım rahatsızlıklar doğuruyor. Rahatsızlıkları dindirmek için son olarak bazı idari görevlerde bulunanların ek göstergeleri de 3600’e yükseltilmiş bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.