1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Son Dakika! IBAN Numarası Üzerinden 5.372 TL Ödeme Verilecek!
Son Dakika! IBAN Numarası Üzerinden 5.372 TL Ödeme Verilecek!

Son Dakika! IBAN Numarası Üzerinden 5.372 TL Ödeme Verilecek!

Ekim ayı mevduat oranları büyük bir ilgi ve merakla takip ediliyor. Tasarruf sahiplerinin mülkünü değerlendirmesi ve durduğu yerde değer kazanması için değerlendirdikleri mevduat hesapları ile aylık maaş alır gibi ekstra para alabiliyorlar.

A+A-

Yaptığınız yatırımın miktarına göre değişiklik gösteren mevduat ödemeleri, bankadan bankaya farklı oranlarda yatırımcılara sunuluyor.

Bankalar yeni müşteriler elde etmek için oranlarda çeşitli değişiklikler yapabiliyor. Eylül ayı sonunda bazı bankalar başlattıkları kampanyalar kapsamında mevduat faizi oranlarını yüzde 41'e kadar çekmişken elinde nakit parası olan vatandaş bankaların güncel mevduat faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor. Yaşanan ekonomik gelişmeler ve enflasyonun gitgide artması Merkez Bankası'nın faizi arttırmasına sebep olmuştu. Yapılan bu artırım sonrasında mevduat faiz oranları da yükselmişti. Banka mevduat faizleri yapılan son dakika açıklamalarına göre %45'e kadar ulaştı. Bu oran elinde nakit parası olan vatandaşlara bankalardan değerlendirme fırsatı vermektedir.

Mevduat Faizi Oranları

Mevduat faizi oranları vade süresine göre değişkenlik gösterebilorken her bankada kendi bütçesine göre oranları belirlemektedir. Vade süresi ne kadar uzun olursa faiz oranında o kadar artar. Bankaların açıklamış olduğu kampanyalar, mevduat faizi oranlarını artış olarak yansıtılabilir.

Bankalar tarafından mevduat faizi oranları ile ilgili vatandaşlara örnek tasarruf fiyatları sunulur. Örneğin 150.000 TL nakit parası bulunan bireyin bu parayı nasıl değerlendireceği konusunda detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra %36 ile %45 arasında mevduat faizi ile kazanç hesaplaması yapması mümkündür yani 150.000 TL'nin 32 günlük vade süresi sonrasında ne kadar kazandıracağı araştırılır. Bankalar tarafından %32 ile %45 arasında vade faizi verilebilmektedir. Bir ay vadeli bir mevduat hesabına yatırmış olduğunuz 150.000 TL %40 faiz oranı hesaplamasından sonra ay sonunda 155.000 TL olarak sizlere geri dönecektir. Yani bir ayda 5.000 TL kar elde etmiş olacaksınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.