1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Çalışanlara Müjde! Seçim Öncesi Asgari Ücrete Şok Artış Sağlanacak...
Çalışanlara Müjde! Seçim Öncesi Asgari Ücrete Şok Artış Sağlanacak...

Çalışanlara Müjde! Seçim Öncesi Asgari Ücrete Şok Artış Sağlanacak...

Seçimlerin yaklaşması ile emekliye zammı duyurun Erdoğan'ın 8500 lira aylık alan asgari ücretliler için de farklı bir zam arayışında olduğu iddia edildi. İşte kulislerdeki iddia ve konuşulan rakam...

A+A-

14 Mayıs seçimleri öncesinde seçim ekonomisine geçiş yapan AKP hükümeti, önce EYT ardından da emekli maaşına zam kararı aldı.

Emekliye yapılan sürpriz ara zammın ardından en düşük emekli maaşı 7.500 liraya yükseldi. İşçiye yapılan ara zam ocak ayında enflasyon rakamlarına göre 8.500 lira olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü zam açıklamasının ardından milyonlarca asgari ücretli de zam beklentisine girdi.

BİN 500 LİRA ZAM İDDİASI

Asgari ücretin de 14 Mayıs öncesi yeni bir ara zamla 10.000 lira olması bekleniyor. Şu sıralar hararetli tartışmaların yaşandığı siyaset kulislerinden sızan sıcak bilgilere göre Erdoğan'ın böyle bir çalışma yaptığı ve Vedat Bilgin ile bu konu hakkında istişare ettiği gelen son iddialar. Eğer Erdoğan seçim öncesi işçinin gönlünü kazanmak için ara zam yaparsa asgari ücretin en az 10. 00 lira olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.