1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Pastane Poğaçası Tadında Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Mayalı Poğaça Tarifi Malzemeleri...
Pastane Poğaçası Tadında Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Mayalı Poğaça Tarifi  Malzemeleri...

Pastane Poğaçası Tadında Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Mayalı Poğaça Tarifi Malzemeleri...

Hem kahvaltı hem de öğle yemeği sofralarında en çok tüketilen yiyeceklerden biri olan poğaça hemen hemen her zevke hitap ediyor. Çeşitli şekillerde yapılabilen hamurun yumuşak ve havadar olması için maya ile yapılması önemlidir.

A+A-

Poğaça  tarifleri arasında mayalı hamur tarifi, yumuşak dokusu ve tadıyla birçok kişi tarafından seviliyor. Bunlar genellikle kahvaltıda yenen hamur işleridir, ancak günün herhangi bir saatinde ev, ofis veya okul için harikadır. Sağlıklı ev yapımı mayalı poğaça tarifi ile günün her saati aradığınız lezzeti bulacaksınız.

Mayalı Poğaça Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1 adet yumurta
  • 6-7 su bardağı un

Üstü için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Susam ve çörek otu

Mayalı Poğaça Yapım Aşaması

Büyük bir kapta bir bardak ılık süt, 2 paket instant kuru maya ve 4 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın. Sadece mayanın etkileşime girmesi için 5 dakika bekleyin. Maya eridikten sonra 1 yumurta, 2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurun. Hamuru streç filmle örtün ve 40 dakika kabarması için dinlenmeye bırakın.

Yumurta büyüklüğündeki hamuru alıp yuvarlak şekil verin. Hazırlanan tüm hamur işlerini üst tabağa koyun ve bir fırça ile fırçalayın. Şekil verdiğiniz poğaçaları tepsi de bekleterek 10 dk. kadar güzelce mayalanmasını sağlayın. Daha sonra 190 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yumuşacık ve lezzetli börekleri sıcak olarak yiyebilirsiniz.

1 Porsiyon Mayalı Poğaça Kaç Kaloridir?

Bir porsiyon mayalı hamur işi yaklaşık 250 kalori içerir. Orta boy bir çörek ortalama 220 kalori içerir. Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, diyet yapanların ölçülü tüketmeleri önerilir. Diğer un çeşitleri ile de mayalı poğaça hazırlamak ve çeşitlendirmek mümkündür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.