1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. MasterChef Menüsü Beef Wellington Nasıl Hazırlanır? Beef Wellington Tarifi ve Malzemeleri...
MasterChef Menüsü Beef Wellington Nasıl Hazırlanır? Beef Wellington Tarifi ve Malzemeleri...

MasterChef Menüsü Beef Wellington Nasıl Hazırlanır? Beef Wellington Tarifi ve Malzemeleri...

TV 8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışmacıları farlı bir lezzet ile şeflerinin karşısına çıktılar. Beef Wellington yapan yarışmacılar yemekleri şeflerinin önüne sunarken ve yemeklerini yaparken ecel terleri döktüler. Beef Wellington yaparken hem görselliği hem lezzeti ile şeflerine harika bir yemek sundular.

A+A-

Ayrıca bonfilenin gelebileceği en üt nokta diyebiliriz. Sizde bu nefis yemeği denemek isterseniz hemen tarifimize göz atmanızda fayda var. Beef Wellington nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef yarışmasında bugün yapılması istenen Beef Wellington tarifi idi. İşte MasterChef 2021 Beef Wellington tarifi sizlerle..

Beef Wellington Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr bonfile eti
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Mantar
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 200 gr füme antrikot
  • 200 gr mantar

Beef Wellington Tarifi Hazırlanışı

Öncelikle milföy hamurlarımızı unlamak ile başlayalım. Buzluktan çıkan milföylerimizi yaklaşık bir saat kadar oda sıcaklığında bekletip buzunu salmasını sağlayalım. Milföyleri ayırmadan dikdörtgen halleri ile bekletmeniz de fayda var. Bonfileleri güzelce temizledikten sonra parçalar halinde doğrayalım ve her tarafını birer çay kaşığı tuz ve karabiber gezdirerek her yerine yayılmasını sağlayalım. Her yerine gelmesine özen gösterin ki baharatsız yer kalmasın. Genişçe bir tavada bonfilenin her yerini 5 dakika kadar mühürleyelim. Tavanını sıcak olmasına yani önceden ısıtılmasına dikkat edin. Diğer taraftan mantarları doğrayalım ve üzerine ceviz ilave edelim cevizleri ince ince rondodan geçirmenizi öneririz. Bu harçları tavaya alıp üzerine sıvı yağı ekleyin ve tuz ve karabiber de ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Ardından da mantarları geniş bir tavaya alarak soğumasını sağlayalım.

Tezgaha serdiğimiz sitreç filme antrikotları sıra halinde yerleştirin. Üzerine mantar harcını yayın onunu ortasına da bonfileyi yerleştirin. Kenarlarından dolayarak dev bir sosi haline getirin. Sertleşmesi için buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Milföy hamurlarından 3 tanesini tezgaha dizin milföyün ortasına eti koyup hamuru etrafına rulo şeklinde yapın. Birleşme yerini alta gelecek şekilde ayarlayın ve kenarlarını poğaça kapatır gibi el dikişi şeklinde kapatın. Beef Wellington tarifimiz hazırdır. Deneyecek ve tadacak olan herkese şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.