1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Lezzetine Doyamayacağınız Eşi Benzeri Olmayan Pastane Poğaçası
Lezzetine Doyamayacağınız Eşi Benzeri Olmayan Pastane Poğaçası

Lezzetine Doyamayacağınız Eşi Benzeri Olmayan Pastane Poğaçası

Lezzetine doyamayacağınız pastanelerdeki poğaçayı aratmayacak bir tarif ile geldik bugün sizlere. Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak damaklarınız da nefis bir tarif bırakacak pastane poğaçası tarifimizi sizlerde denedikten sonra çok beğenecek ve hemen yapmak isteyeceksiniz. Herkesten tam not alan pastane poğaçası nasıl yapılır tam ölçüsü ile sizlerleyiz.

A+A-

Mayasız bir poğaça olması, mayalandırma işlemi olmaması sizin işinizi kolaylaştıracak. Aniden gelen misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabileceksiniz. İç harcını dilerseniz peynirli, dilerseniz patatesli yapabileceğiniz pastane poğaçasının tercihi tamamen size kalmış. Hakiki pastane poğaçası isteyenlerin daha fazla tarif aramalarına gerek yok. Bu nefis tarifi sizlerde bir an evvel denemek isterseniz buyurun tarifimize geçelim. Pastane poğaçası nasıl yapılır? Pastane poğaçası tarifi nedir? Pastane poğaçası malzemeleri nelerdir?

Pastane Poğaçası İçin Gereken Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 paket maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 bu bardağı un
  • İç harcı için peynir, üzeri için yumurta sarısı

Pastane Poğaçası Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kaba hamur için süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve instant mayayı alarak güzelce karıştıralım. Ardından oda sıcaklığında olan margarini ve 5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir Habur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru ne kadar çok yoğurursak poğaçalarımız o kadar güzel kabaracaktır. Hamur hazır olduktan sonra bezeler kopararak parmaklarımızın ucu ile açalım. İçine peynirli iç harcımızdan yerleştirelim. Siz isteğe göre patatesli de yapabilirsiniz. İç harcı yerleştirdikten sonra iki kenarından tutup içe doğru kapatarak birleştirelim.

Tüm hamurlarımız bitinceye kadar bu işlemi tekrar edelim. Hazırladıktan sonra poğaçalarımızı fırın kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsimize alalım ve tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim. Son olarak şekil vermek için çatalın ucu ile hafifçe bastırarak çizikler atalım. Üzerine isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Poğaçalarımız fırına gitmek için hazırdır. Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 180 derece de yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Altı üzeri poğaçalarımızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara ve tadacaklara şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.