1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Kırmızı Et Sevmeyenlere Alternatif! Çok Lezzetli Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Malzemeleri Neler?
Kırmızı Et Sevmeyenlere Alternatif! Çok Lezzetli Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Malzemeleri Neler?

Kırmızı Et Sevmeyenlere Alternatif! Çok Lezzetli Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Malzemeleri Neler?

Tas kebabın bilindiği gibi genellikle kırmızı etle yapılır. Fakat bu tarihte tavuk budundan yapıldığını göreceksiniz. Et sevmeyenler için farklı bir alternatif ve tavuk ete göre daha hafif bir yiyecek olduğu için tavukla tercih edenler bu tarifi yapabilirler. Çok kolay ve besleyici bir yemek.

A+A-

Malzemeler

* 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk budu

* bir tane orta boy patates

* 1 tane orta boy soğan

*Bir tane orta boy havuç

* yarım su bardağı bezelye

* iki tane küçük boy domates ,

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı

* 2 su bardağı ılık su

* tuz kırmızı,

* biber,

* karabiber,

* kekik

Yapılışı:

Tas kebabının yapımına önce bir tane orta boy patates ve 1 tane orta boy havucu temizledikten sonra kabuklarını soyup küpler halinde doğramakla başlıyoruz.1 adet orta boy soğanı ince ince doğradıktan sonra, iki tane küçük boy domatesi de kabuğunu soyarak ince ince doğrayın. Daha sonra orta boy geniş bir tencerenin içine 4 yemek kaşığı zeytinyağı döküp yağın üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. 2 dakika kadar kavurduktan sonra kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk etlerini üzerine ekleyin. Tavuk suyunu salıp hafifçe çekmeye başladığında ara ara karıştırarak pişirin. Pişen tavuk etlerinin üzerine patates ve havuçlarınızı da ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun. Sonra tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ve doğradığınız domatesleri de koyun. Hepsi birlikte biraz daha kaynadıktan sonra yarım su bardağı haşlanmış bezelyeyi ve ardından tuz, karabiber, kırmızı biber arzunuza göre kekik de ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kaynatın ve sebzeler tavuk iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra altını kapatıp sıcak olarak servis yapın. Bu yemeğin yanında giden en güzel yemek kesinlikle pilavdır. Pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyetle yiyin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.