1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Çikolata Tutkunları için 15 Dakikada Lezzet Şöleni: Tatlı Krizini Sonlandıracak Çilekli Brownie Tarifi
Çikolata Tutkunları için 15 Dakikada Lezzet Şöleni: Tatlı Krizini Sonlandıracak Çilekli Brownie Tarifi

Çikolata Tutkunları için 15 Dakikada Lezzet Şöleni: Tatlı Krizini Sonlandıracak Çilekli Brownie Tarifi

Tatlı tutkunlarının favori yiyecekleri arasında yer alan çikolata vazgeçilmez lezzetler arasındaki yerini her zaman koruyor. Tatlı krizlerini sonlandırmak adına hemen her yerde çikolata aramaya başlıyoruz. İçerisinde çikolata yer alan tatlılar da bir o kadar seviliyor. En beğenilen lezzetler arasında yer alan brownie ise baş döndürecek özellikte. Birden tutan tatlı krizlerini kontrol altına almak için bu tarife bayılacaksınız.

A+A-

Gerek muhteşem lezzeti ile gerekse de eşsiz görüntüsü ile yiyenlerin bir dilim daha yemek isteyeceği brownie çikolata tutkunlarının vazgeçilmezi. En özel tarifler arasında yer alan brownie en gözde restoranların bile favori yiyeceği. Çikolata ile çileğin eşsiz uyumu ile görsel şölen meydana getiren brownie tarifi gözdeniz olacak. Kısa süre içerisinde pişmesi ile de ekstra bonus kazanan bu tarifle görsel şölen elde ederek damak çatlatacaksınız.

15 Dakikada Hazırlanan Çilekli Brownie İçin Kullanılan Malzemeler

15 dakika içerisinde hazırlanan çilekli Brownie için kullanılan malzemeler şu şekildedir:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 180 gr bitter çikolata (2 paket kare çikolata)
  • 1 su bardağı un
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 100 gr çilek.

Çilekli Brownie Nasıl Yapılır?

İlk olarak 2 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri uygun bir kaba alın ve tel çırpıcı ile köpük köpük oluncaya kadar güzel bir şekilde çırpın. Daha sonra karışımın içerisine 1 paket vanilya ve çeyrek çay kaşığı tuzu ekleyin ve çırpmaya devam edin. 1 su bardağı unu eleyerek topak topak olmayacak şekilde karıştırın ve tamamen homojen bir hale getirin.

Ardından 100 gr tereyağını ve 180 gr bitter çikolatayı uygun bir kaseye alın ve benmari usulü eritin. Eridikten sonra azar azar karışıma ilave edin. Akışkan kıvamlı ve homojen bir harç elde edin. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz kare borcama ya da dikdörtgen borcama karışımınızı alın. Üzerine ikiye kesmiş olduğunuz çilekleri dizin.

180 derece önceden ısıtılmış olan fırında ortalama 15 dakika ile 20 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp oda sıcaklığında en az 1 saat boyunca dinlendirin. Daha sonra pastayı dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.