Meteoroloji genel müdürlüğünden çarpıcı açıklamalar! O ilimizde kuvvetli yağış ve toz taşınımları olacak…

Meteoroloji genel müdürlüğünden gelen açıklamalara bakılacak olursa İstanbul sınırları içerisinde kuvvetli yağış ve rüzgar beklentilerine ek olarak vatandaşlara çarpıcı uyarılarda bulundu.

Yaptığı açıklama sırasında İstanbul sınırlarında yağmur ve sağanak yağışların Perşembe günü sabah saatlerinde başlayacak olduğunun duyurulmasının ardından kuvvetli poyraz olmasının ön görüldüğü dile getirildi. İki farklı il için de toz taşınımı uyarıları gelmeye devam ediyor.

Gelen açıklamalara bakılacak olursa kuzeybatı kesimleri içerisinde kuvvetli yağışlar ön görülüyor. Açıklama genelinde Çanakkale ilinin doğusundan ilk sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Düzce sınırlarında kuvvetli yağmur ile sağanak ön görülecek. Marmara doğu kısımlarının yüksek alanlarında Düzce yükseklerinde de kar ile karışık yağmur gözlenirken kuvveti kar yağışları da meydana gelecek. Bu süreçlerde ulaşım konusunda aksamalardan su baskınları, yüksek olan kesimler içerisinde de don ve buzlanma gibi olaylara karşı dikkatli olmak gerektiğine dair Meteoroloji genel müdürlüğünden çarpıcı uyarılar geldi.

İki ilde toz taşınımları…

Meteoroloji genel müdürlüğünden gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman kuvvetli yağışların yanı sıra çığ uyarıları da ön planda yer alıyor. Açıklamalar sırasında; ‘’ Çarşamba günü akşam saatlerinde doğu kesimlerinde kar yağışları ön görülürken Tunceli ile Erzincan illerinin yüksek alanlarında gece saatlerinden sonra da Erzurum, Ağrı, Kars, Hakkari, Van kuzey kesimlerine ek olarak batı Karadeniz yüksek kesimlerinde kuvvetli bir şekilde yüksek kesimlerde de yoğun olması bekleniyor. Bu yüzden de ulaşım konusunda aksamaların yanı sıra don ve buzlanma gibi olumsuz durumlara karşı hem dikkatli hem de tedbirli olmak gerekiyor.

Yağışlar Marmara bölgesinin hem güney hem de doğu kesimlerinde meydana gelirken; Batı Karadeniz ile Antalya doğu ilçeleri kısımlarında Doğu Akdeniz bölgesinin de iç kesimleri ile Hatay ilinin batı kesimlerinde Elazığ ilinin de çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bundan dolayı olumsuz şartlara karşı gerçekten de sel, su baskını, ulaşım konusunda aksamalar ve buzlanma gibi olaylara karşı tedbirli olmak gerektiği Meteoroloji genel müdürlüğünden gelen açıklamalar sırasında duyuruldu.

Haberleri