SGK'dan annelere büyük müjde! Çocuk sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! 6 yıl erken emekli olabilirsiniz işte ayrıntılar…

Sigortalı olarak çalışma hayatına devam etmekte olan bayanlar için sunulmakta olan en önemli avantajlardan biride doğum borçlanması olarak öne çıktı. SGK prim ödemeleri geriye dönük olarak doğum borçlanması avantajları sunuyor.

Sigortalı olarak çalışma hayatına devam etmekte olan bayanlar için sunulmakta olan en önemli avantajlardan bir tanesi de doğum borçlanması olarak öne çıktı. SGK prim ödemeleri geriye dönük olarak doğum borçlanması kapsamında avantajlar sunuyor.

Bu sayede her sene binlerce kadın daha erken emekli olmak için fırsatları elde edebiliyor.

Sigortalı bir biçimde çalışma hayatına devam etmekte olan bayanlar için böyle fırsatların verilmesi herkezin hayatını kolaylaştırmaktadır.

Doğum borçlanması…

Sigortalı olarak çalışma hayatına devam etmekte olan bayanlar çalışırken doğum yapmış oldukları zaman hem doğum öncesi hem de doğumdan sonra işlerinden uzak kalmak mecburiyetinde kalıyor.

Bu durum da prim ödemesi konusunda eksiklerin meydana gelmesine neden oluyor. İş hayatına bir süre de olsa ara vermek mecburiyetinde kalan bayanların emeklilikleri gecikmek mecburiyetinde kalıyor.

Fakat SGK bu durumları ortadan kaldırmak için bayanlara 6 yıl erken emekli olma fırsatı sunuyor. Gerekli koşulları yerine getiren bayanlar SGK üzerinden yazılı bir biçimde müracaat yaparak tam 6 yıl erken emekli olma fırsatlarını elde edebiliyor.

Kadınların öncelikle sigortalı bir biçimde çalışma hayatına devam ettikleri sürede doğum yapmaları ve çocukların sağ olması gerekir. En fazla 3 çocuk için borçlanma fırsatları sunulur. Her çocuk için 2 yıl borçlanma fırsatı verilmesinden dolayı sigortalı çalışırken doğum yapan bayanlar tam 6 yıl erken emekli olma haklarını elde edebiliyor.

İlgili Haberler

Haberleri