Milyonlarca vatandaş nefesini tutmuş bekliyordu! 2022 yılı asgari ücret için 4 bin lira gelişmesi duyuruldu!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz BNN Türk’te Haftada 1 programına katıldı ve asgari ücret hakkında önemli açıklama yaptı. Yılmaz açıklamalarında asgari ücret ilk sırada olmak üzere Türkiye’nin gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bu

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz BNN Türk’te Haftada 1 programına katıldı ve asgari ücret hakkında önemli açıklama yaptı. Yılmaz açıklamalarında asgari ücret ilk sırada olmak üzere Türkiye’nin gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 4 BİN LİRA GELİŞMESİ

Öztürk Yılmaz açıklamalarının devamında asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiğini belirtti. Bu konuyla ilgili Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın değerlendirmeleri şöyle oldu:

“Asgari ücret şuanda en az 4000 TL olmalı. İktidara gelmek isteyenlerin vaatleri arasında ilk sırada bulunan asgari ücret zammı ama yalan söylüyorlar; çünkü asgari ücreti çoğaltmak için üretimi arttırmak gerekir. Üretimi arttırma yönünde bir planları olmadığı için asgari ücreti de göstermelik arttırıyorlar. Asgari ücret şuanda 4000, TL olmalı ve bunun 2800 TL’sini işveren vermeli diğer kısmı ise devlet sübvanse etmeli. Yenilik Partisi dönemi ile beraber üretim artınca asgari ücret sorunu kalmayacak”

ÜRETİMİ ARTTIRMANIN ÖNEMİ

Tüm bunların beraberinde Öztürk Yılmaz açıklamalarının devamında Türkiye’de üretimi arttırmanın önemini dile getirdi ve şöyle dedi:

“Şu anda devlet yurtdaşın refahını arttırmak istiyorsa insanları üretime yönlendirmeli. Hollanda dediğiniz ülke Konya kadar bir yer ama üretim ile tarımda söz sahibi oluyor. Türkiye’de Hollanda gibi üretimi baz alarak ekonomisini güçlendirir ama Türkiye’de yalnızca hamaset yapılıyor”

Haberleri