8 yıl erken emekli olmak için adımlar belli oldu! 96 ay erken emekli olmak için şartlar belli oldu

SSK ve SGK’ya yazılı bir şekilde başvurularını yapan kişiler için tam 96 ay erken emekli olma müjdesi geldi. Bu merak edilen belgenin detayları da belli oldu. Çalışma hayatının zorlu günlerinde vatandaşlar adeta bir an önce emekli olmak için can atar ve

Oldukça zorlu olan yılların ardından emekli olmak kişiler için adeta ilaç gibi gelir. Sigortalı olarak çalışma hayatına devam eden herkesin ortak arzusu olarak yer alan bu emeklilik durumlarında yasalarda yapılan değişiklikler maalesef ki kişilerin emekli olmak konusunda daha çok zorluk çekmesine neden olmuştu.

 Sigortalı çalışma ve prim gün ödeme şartlarını tamamlayan kişiler sonradan gelen yaş şartı ile beraber emekli olmak için bir de yaş şartlarını yerine getirmek için beklemek zorunda kaldı. 

4 Ekim 2000…

4 Ekim 2000 tarihinden daha önce Bağkur’lu olarak yer alan esnaflar sigorta tescillerini yaptırdıktan sonra bunu 20 Nisan 1982 tarihine kadar geriye çekebilecekler. 

Yarı yıllar ile alakalı olarak yer alan ödenti kaydı ya da işletme ortalığı olan kişilerde 20 Nisan 1982 tarihine kadar geri çekme fırsatları sunuluyor. 1 Ekim 2008 tarihinden daha önce bağkur tescili olması gerekir. Eğer 4 Ekim 2000 tarihine kadar olan süre içerisinde vergi mükellefi ya da odalarda kayıtlı olarak yer aldılarsa Bağkurlarını, Bağkur ödemeleri silinse bile geriye dönük götürme haklarına sahip olacaklar. 

Bunun için kişilerin sadece bağkurlarını aktif bir hale getirmeleri yeterli olacak. Bu noktada her ne kadar kişiler için hayret edici bir durum olsa bile tam 96 ay yani 8 yıl daha erken emekli olma fırsatları gelecek.  

Bunun için kişilerin sadece aranan şartları yerine getirmesi ve pasif hale gelen bağkur ödemelerini aktif bir hale getirmeleri gerekir. Ardından SGK ya da SSK kapsamında yapılan yazılı bir dilekçe ile kişiler 8 yıl daha geriye giderek emekli olma haklarını elde edecekler.

Haberleri