1. HABERLER

  2. İŞKUR'dan Ev Hanımlarına Bir Destek Daha! İlkokul Mezunu Ev Hanımlarına Ödeme Verilecek…
İŞKUR'dan Ev Hanımlarına Bir Destek Daha! İlkokul Mezunu Ev Hanımlarına Ödeme Verilecek…

İŞKUR'dan Ev Hanımlarına Bir Destek Daha! İlkokul Mezunu Ev Hanımlarına Ödeme Verilecek…

İŞKUR tarafından pandemi döneminde ev hanımlarına ve iş arayanlara İŞKUR üzerinden başvuru ile günlük para kazanabilme fırsatı sunuluyor. İŞKUR'dan çocuğu olan kadınların günde 108 TL destek ödemesine ilişkin detaylar...

A+A-

İŞKUR koronavirüs sancılarını azaltmak için vatandaşa destek veriyor. Her geçen gün başvuran sayısı yükseliyor. Koronavirüs döneminde İŞKUR çocuğu olan kadınlara 108 TL günlük ödeme yapıyor. 90 gün sürecek olan bu kursa katılanlar 9000 TL alabilecek. Bu proje dahilinde olmak isteyenler ise gerekli başvuru şartlarını oluşturarak İŞKUR'a kayıtlarını yaptırıyorlar. İşte İŞKUR’dan ev hanımlarına yapılacak ödemeye ilişkin detaylar ve son dakika haberleri…

Aileler de geçim sıkıntısı yaşayan kadınlara pandemi döneminde destek veriyor. İŞKUR aracılığıyla kadınlar iş arıyorlarsa ve açtıkları iş ilanlarını da istiyorlar. İŞKUR tarafından destek sağlanıyor. Ev hanımlarına günlük 108 TL destek ödemesi yapılıyor. Pandemi döneminde iş bulma süresinin uzaması nedeniyle giden kadınların gelir elde etmesi sağlanıyor.

Mesleki Eğitim Kursu İle Kazanç Sağlayabilirsiniz!

Ev hanımları için maddi desteğe ihtiyacı olan anneler için İŞKUR'dan eğitim kursları açıklandı. İŞKUR tarafından her gün kursa katılan kadınlara 108 TL ödeme yapılacak. 0-15 yaşları arasında çocukları bulunması tek kriter olarak belirleniyor. İŞKUR tarafından yapılan ödeme duruma göre değişebiliyor. 90 gün boyunca 108 TL alan bir kadın ortalama 9 bin TL ödeme alabilecek. 3000 TL'den fazla ödeme alabilmeleri mümkün olacak. Aylık olarak kadınlara ciddi gelir sağlanmış olacak bu kursların süresi 6 aya kadar uzuyor.

Başvuru Şartları Nedir?

İŞKUR ev hanımlarına özel kurs için başvuru şartları belirlenmiştir.

  • Emekli olmamak
  • Açılan iş veri ile en az 3 aylık bir ilişiği bulunmamak
  • İŞKUR bünyesinde işsizlik kaydı bulunmak
  • Başvuru sırasında son 30 gün içerisinde emeklilik veya malullük ödemesini almamış olmak
  • İşyeri sahibinin 1. veya 2. dereceden yakın olmamak
  • Mesleki ve İş Danışmanlığı kurslarını almış olmak gerekiyor
  • İŞKUR Eğitim kurslar kişilerimi sahibi olması ve tecrübe kazanması için oluşturulmuş kurslardır. Eğitimi alanlar gerekirse İŞKUR'dan kendileri bu alanda iş sahibi olabilmektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.