1. HABERLER

  2. Hükümetten büyük müjde! Ev hanımı, işsiz, öğrenci herkese 3 bin 300 lira ve 6 ayda da 19 bin 800 lira ödeme müjdesi geldi!
Hükümetten büyük müjde! Ev hanımı, işsiz, öğrenci herkese 3 bin 300 lira ve 6 ayda da 19 bin 800 lira ödeme müjdesi geldi!

Hükümetten büyük müjde! Ev hanımı, işsiz, öğrenci herkese 3 bin 300 lira ve 6 ayda da 19 bin 800 lira ödeme müjdesi geldi!

Ve belli oldu! Hesaplara anında yatıyor! Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yürütülen kursa başlayan annelere günlük 110 lira, aylık 3 bin 300 lira ve 6 ayda da 19 bin 800 lira harçlık veriliyor.

A+A-

Günlük 110 lira, aylık 3 bin 300 lira ve 6 ayda da 19 bin 800 lira harçlık müjdesi! Başvuran alıyor. Paralar aylık olarak yatırılıyor. Birçok şahıs bu destekten haberdar olmadığı amacıyla başvurmuyor. Evlat edinen kadınlar da destekten faydalanabiliyor. Şartları ideal olan kadınlara, İşkur doğrultusundan düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim uygulamalarına katılmaları halinde; kursa devam ettikleri duruma göre ödeme yapılıyor. Devletin aylık ödediği tutar ise 3 bin 300 liraya çıkıyor. Annelerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi de karşılanıyor.

Kadının da işgücüne katılımı, sürdürülebilir büyüme amacıyla önemli. Devlet, İşkur'un 'İşte Anne Projesi' ile 0 ile 15 yaş arasında çocuğu olan işsiz annelere yardımcı oluyor. Buna göre, anneler ilk önce mesleki eğitim uygulamaına katılarak burada yeni bir meslek öğreniyor. Hem de mesleki eğitim alan annelere günlük 110 lira ödeme yapılıyor. Programlar en az 3, en çok 6 ay sürüyor. Günlük 110 lira, aylık 3 bin 300 lira ve 6 ayda da 19 bin 800 lira harçlık müjdesi!.

PRİMLERİ KARŞILANIYOR

Evlat edinen kadınlar da destekten faydalanabiliyor. Şartları ideal olan kadınlara, İşkur doğrultusundan düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim uygulamalarına katılmaları halinde; kursa devam ettikleri duruma göre ödeme yapılıyor. Devletin aylık ödediği tutar ise 3 bin 300 liraya çıkıyor. Annelerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi de karşılanıyor.

MESLEKİ KURSLAR HAFTALIK 45 SAAT EĞİTİM

Proje kapsamında işbaşı eğitim programı, bilişim ve imalat sektöründeki işyeri ve mesleklerde en çok 6 ay, başka sektörlerde ise en çok 3 ay olarak uygulanıyor. Programlar günde en az 5, en çok 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor.

MESLEKİ KURSLAR HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

İşkur'a kayıtlı işsiz olmak. İşverenin birinci ya da ikinci dereceden akrabası ya da eşi olmamak.

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmamak. Desteğe başvurudan önceki 3 ay işverenin çalışanı olmamak.
  • Desteğe müracat edilen tarihten önceki son 1 ayda emeklilik ve malullük primi yatırılmamış olmak.
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetinden faydalanmış olmak.

MESLEKİ KURSLAR 3 AY SÜRÜYOR

Mesleki eğitim kurslarına katılacak kadınlar ise 160 gün kurs görüyor ve kurslar; günlük en az 5, en çok 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en çok 40 saat. Yani 'İşte Anne Projesi' kapsamında 3 aylık işbaşı eğitim programına katılan kadına devlet toplam 9 bin 900 lira maaş ödemiş oluyor.

YÜZDE 50 İSTİHDAM GARANTİSİ

Destekten yararlanmak amacıyla 0-15 yaş arasında çocuğu olan kadınların çocuk sahibi oldukları belgeyi İşkur'a vermeleri gerekiyor. Proje kapsamında İşkur'un, 81 il müdürlüklerinde 'işte anne birimi' var. Projeden yararlanacak kadınların, 'iş kulübü' tespit edilen illerde ilk önce iş kulüplerine katılmaları, iş kulübü bulunmayan illerde ise iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmaları sağlanıyor. Sonrasında kadınlar, İşkur doğrultusundan en az yüzde 50 istihdam garantili olarak düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim uygulamalarından faydalanıyor.

ÇOCUK BAKIMI YARDIMI

Annelere harçlık ve prim desteğinin yanı sıra 2-5 yaş arası çocukları amacıyla ayda 400 lira bakım (kreş) desteği de veriliyor. Ödeme, uygulama boyunca devam ediyor. Faydalanmak amacıyla çocuğun kreşe gittiğine dair belgelerin İşkur'a teslimi yeterli.

İŞ'TE ANNE PROJESİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR'un iki programından birine katılım sağlamak gerekiyor. Bunlardan biri Meslek Eğitim Kursları diğeri İşbaşı Eğitim Program olacak. Her iki programın tüm detaylarına aşağıdaki bağlantılardan ayrıca ulaşabilirsiniz.İŞKUR, İşte Anne projesi için bu iki programa katılım şartlarını sağlamak yeterli olacak. Bu programlara katılma şartlarını sağlayanlar proje kapsamı içerisine alınacaklar.

İŞ'TE ANNE PROJESİNE BAŞVURU İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİ?

Çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş ya da gündüz bakımevinin faturası isteniyor. Kreşten alınacak SGK sicil numarasının yer aldığı belge ile İŞKUR'a başvuru yapılabilecek. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine yapılabilecek.

MESLEK KURSLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak gerekiyor. Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretimde okuyan öğrenciler de kurslara katılabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.