1. HABERLER

  2. Yüz Yüze Eğitim İçin Önemli Açıklama! 8. Ve 12. Sınıflar Mart Ayında Yüz Yüze Eğitime Başlayacak!
Yüz Yüze Eğitim İçin Önemli Açıklama! 8. Ve 12. Sınıflar Mart Ayında Yüz Yüze Eğitime Başlayacak!

Yüz Yüze Eğitim İçin Önemli Açıklama! 8. Ve 12. Sınıflar Mart Ayında Yüz Yüze Eğitime Başlayacak!

Son zamanlarda eğitimde ilgili pek çok konu merak ediliyor. Yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntıları ile ilgili karar netlik kazandı. İşte o kararlar…

A+A-

Köy okulları ve anaokulları 15 şubat itibariyle tam zamanlı olarak eğitime başlayacaklar. İlkokullar, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıflar ise 1 Mart'ta haftada 2 gün olacak şekilde yüz yüze eğitime katılacaklar. İşte yüz yüze eğitime ilişkin merak edilenler ve son dakika haberleri...

Yarıyıl tatili devam ederken öğrencilerin ve velilerin akıllarında ki tek soru yüz yüze eğitimin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yapılan kabine toplantısının sonuçlarını açıkladı. Eğitimle ilgili alınan kararlarda köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasına karar verildi. Ancak okulların açıldığı köylerde vaka artışı oluşması söz konusu olduğunda ara verilebilecek. Bu durum değerlendirilecek. “Covid-19 her şeyden tehlikeli ve önemli” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “yavrularım kaybına tahammülümüz yok” ifadelerine yer verdi. İşte o açıklamalardan dikkat çekici başlıklar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bugün Milli Eğitim Bakanı Selçuk da açıklama yaptı ve kademeli geçiş aşamalarının detaylarını bildirdi.

Türkiye'de ve dünyada ki durum incelenmeye devam ediyor diyen bakan tüm verilerin il il değerlendirildiğini ve uzaktan eğitime başlanan 23 Mart 2020 tarihinden itibaren olağanüstü bir performansın sergilendiğini söyledi.

Köy Okullarında Online Eğitim Dönemi 15 Şubat'ta Bitiyor!

15 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak ve salgın etkilerinin az olduğu köy okullarında yüz yüze eğitim artık başlatılıyor. Köy okullarında tüm kademelerde 15 Şubat itibarı ile yüz yüze eğitim tam zamanlı olarak açılacak. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokulları da tam zamanlı faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak.

İlkokullar İle 8. Ve 12. Sınıflar 1 Mart'ta Yüz Yüze Eğitime Başlıyor!

1 Mart itibariyle özel gereksinimli öğrenciler için özel eğitim okulları ve sınıflar eğitim vermeye başlayacaklar. 1 Mart tarihinde okullar sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıflar için açılacak. Ayrıca ilkokul düzeyindeki öğrenciler de yüz yüze eğitime başlayacaklar. Ancak haftada iki gün eğitim sürecek. Lise öğrencilerinde birinci dönemden kalan sınavlar mart ayında yüz yüze gerçekleştirilecek. sokağa çıkma kısıtlaması olan saatlerde öğrenciler izinli olacak.

Öğretmenlere Aşı Yapılması Gündemde

Yüz yüze eğitime katılmak velilerin kararına bağlı olacak. Öğrencilere kayıplarını gidermek için kapsamlı program oluşturulacak. Öğretmenlere aşı yapılması programlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.