1. HABERLER

  2. Son dakika Chrome'a resmi bir güncelleme geldi! Google arama, gizli mod, sesli arama
Son dakika Chrome'a resmi bir güncelleme geldi! Google arama, gizli mod, sesli arama

Son dakika Chrome'a resmi bir güncelleme geldi! Google arama, gizli mod, sesli arama

Google Chrome'a resmi bir güncelleme geldi.  Bu bağlamda üç adet widget kararlı olarak tarayıcıya dahil oldu.

A+A-

Google Chrome 95 bünyesine yakın zamanda resmi bir güncelleme geldi. Chrome’un son sürümü üç adet yeni widget içeriyor. Bu widget’lar iki farklı Chrome kısayolu ve Chromium Dino oldu.

Widget özellikleri Google arama, gizli mod, sesli arama ve Google Lens‘e hızlı erişim imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra Chromium Dino, tarayıcının ikonik ejderha oyununa erişimi kolaylaştırıyor. Bunların hepsini kullanmak istediğinizde tek yapmanız gereken ilgili özelliklerin yanındaki bayrak ikonuna tıklamak oluyor.

shiftdelete.net'te yer alan habere göre, Google‘ın tarayıcıya kararlı sürümle eklediği widget’lar ilk olarak Chrome 95 Beta aşamasında göründü. Bu bağlamda yukarıdaki üç widget’ın yanı sıra önceki yer işaretlerine ve arama widget’larına da hala erişim hakkınız bulunuyor. Bazı sunucu taraflı testler aşağıdaki görsellerde olduğu gibi hangi widget’ların görünüp hangilerinin görünmeyeceğini belirliyor.

Bazı kullanıcıların yorumlarına göre yeni widget’lar garip bir şekilde ölçekleniyor. Bu nedenle henüz kullanım için tam olarak hazır durumda olmadığı görünüyor. Bu özelliklerden yararlanmak için öncelikle Google Chrome tarayıcınızın son sürümde olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra widget’ları etkinleştirin ve tarayıcıyı yeniden başlatın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.