1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. SGK'dan Asgari Ücretli Çalışan Kadınlara Özel Ödeme Yapılacak! Tam 33 Bin 388 TL Alacaksınız...
SGK'dan Asgari Ücretli Çalışan Kadınlara Özel Ödeme Yapılacak! Tam 33 Bin 388 TL Alacaksınız...

SGK'dan Asgari Ücretli Çalışan Kadınlara Özel Ödeme Yapılacak! Tam 33 Bin 388 TL Alacaksınız...

Asgari ücretle çalışan kadınlara müjdeli haber verildi! Asgari ücretle çalışan annelere 33.387 TL hibe ödemesi yapılacak. Devlet doğum yapan annelere sunulan doğum yardımı ödemesini artık asgari ücretle çalışan anneler içinde geçerli kılınacak. İşte tüm m

A+A-

Asgari Ücretle Çalışan Annelere Devletten Doğum Yardımı!

Devlet tarafından sunulan doğum yardımı ödemesi artık asgari ücretle çalışan anneler için de geçerli olacak yani asgari ücretli anneler toplamda 33.387 TL ödeme alabilecekler.

Doğum Yardımı Almak İçin Gereken Şartlar…

Doğum yardımı ödemesi doğum yapan annelere sağlanan sosyal bir yardımdır. Bu yardımdan yararlanmak için annelerin son bir yıllık sigorta kayıtlarının incelenmesi gerekmektedir, en az 90 gün prim ödemesi yapmış olmaları gerekiyor. Doğum yardımı ödemesi doğum yaptıktan sonra 2 ay içerisinde veriliyor. Rapor parası ödemesi yani geçici iş göremezlik ödemesi ise doğum yapan annelere doğum sonrasında verilen bir ödemedir. Bu ödemenin süresi yaklaşık olarak 112 gündür ve yine bu ödemede doğum yaptıktan 2 ay sonra yapılır.

Başvuruda Bulunmak İçin Gereken Belgeler…

Başvuru işlemlerini gerçekleştirmek için bu evraklara sahip olmanız gerekiyor. Bu evraklar; doğum raporu, doğum bildirimi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, işverenin onaylamış olduğu doğum izin belgesi bu belgeleri temin ettikten sonra başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Yapma Yöntemleri

Başvuruların işlemlerinizi bizzat SGK'ya giderek yapabilirsiniz. Gerekli belgeleri hazırladıktan sonra SGK'nın ilgili birimine giderek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan posta yoluyla ve e-devlet üzerinden de başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru işlemlerini değerlendirmesi bittikten sonra sonuçlar belli olacak ve başvuru sahiplerinin sonuçlar SMS ya da e-posta yoluyla bildirilecektir. Sonuçları öğrenmek için başvuruda belirttiğiniz iletişim bilgilerinin güncel ve doğru olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede başvuru işlemlerinizi sonucu hızlı bir şekilde size ulaşacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.