1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Meclis Açıldı! Emekli Vatandaşlara Ara Zam ve İkramiye Gelecek mi? İşte Gelişmeler...
Meclis  Açıldı! Emekli Vatandaşlara Ara Zam ve İkramiye Gelecek mi? İşte Gelişmeler...

Meclis Açıldı! Emekli Vatandaşlara Ara Zam ve İkramiye Gelecek mi? İşte Gelişmeler...

16 milyon emeklinin merakla beklediği o gün geldi. Bugün itibarıyla TBMM açıldı. Peki, emekliye 5.000 TL ikramiye ve ara zam kararı çıktı mı? İşte tüm detaylar…

A+A-

Emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili son dakika gelişmeleri ve emekli ikramiye ödemeleri için TBMM'nin açılması bekleniyordu. Bildiğiniz üzere Temmuz ayında emekli maaşına %25 oranında bir zam uygulanmıştı fakat milyonlarca emekli vatandaş bu maaşı yetersiz bulmuştu. Ekim ayının gelmesi ile beraber bugün TBMM yeni yasama dönemine başladı. Milyonlarca emeklinin dört gözle açılmasını beklediği TBMM, bugün açıldı. Peki, emekliye zam ne zaman gelecek?

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü ve kulağı meclisin açılacağı tarihteydi. 1 Ekim'den itibaren TBMM'de yeni yasama dönemi başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma ile açılan meclis oldukça yoğun bir süreçten geçecek. Meclisin gündeminde en önemli olan unsurlar; Emekliye ikramiye veya ara zam yapılması yönünde.

Emekliye Ara Zam Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca emekli vatandaş TBMM açılır açılmaz maaşlarına zam yapılmasını bekliyor. Temmuz ayında %25 oranına zam yapılması milyonlarca emekliye hayal kırıklığına uğratmıştı. Bir süredir hükümetin emekliye ara zam konusunda çalışmaları olduğu biliniyordu. Emekliye ek zam için henüz net bir tarih verilmedi ama özellikle en düşük emekli maaşını arttırılması için senelik yoğun bir tempo söz konusu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekliye ek zam yapılması için talimat verdiğini açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise özellikle en düşük emekli maaşının arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtmişti.

Emekliye 5.000 TL İkramiye Verilecek mi?

Emekliler yalnızca ara zam beklentisi içerisinde değil. Aynı zamanda son zamanlarda Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 5.000 TL'lik bir ikramiye de bekleniyor. Hükümete yakın gazeteciler tarafından gündeme getirilen ikramiye iddiaları sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir açıklamada bulunmuş ve bu konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirmişti. 29 Ekim'de verilmesi planlanan Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili bir hafta içinde kararın TBMM'de kabul görmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Devlet Bahçeli'den Açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Emekli zammı ile ilgili soruları cevaplayan Devlet Bahçeli, hükümetin bu konu ile ilgili çok yönlü bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.