1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Gram ve Çeyrek Altını Olanlara Dikkat! Bu Sabah Üzücü Haber Geldi!
Gram ve Çeyrek Altını Olanlara Dikkat! Bu Sabah Üzücü Haber Geldi!

Gram ve Çeyrek Altını Olanlara Dikkat! Bu Sabah Üzücü Haber Geldi!

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gelecek hafta itibariyle altında çok kritik değişiklikler yaşanacağını belirterek yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Memiş, önlemini erkenden almayanların çok sert çakılacağını iddia etti.

A+A-

Seçim atmosferine girilirken yatırım araçlarındaki volatilite yükselmeye devam ediyor.

Birçok vatandaş, hangi kesimden olduğu fark etmeksizin 'güvenilir liman' olan altına sığınırken, altın piyasalarında yaşanan dalgalı performans ise şüpheleri giderek yukarı çıkarmış durumda.

Türkiye'de altın piyasalarını en iyi bilen isimlerin başında gelen İslam Memiş, altın sahiplerine seslenerek hayati uyarılarda bulundu. İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar...

"HAZİRANIN İLK 2 HAFTASI ALTIN DİBİ GÖRECEK"

Gelelim altının ons fiyatına... 1971 dolar seviyesinde şu an itibariyle. Gün içerisinde 1969 ile 1982 dolar bandında işlemler gerçekleştiren ons altındaki beklentimiz malum. Şimdi haziran ayı içerisinde ikinci beklentimizi korumaya devam ediyoruz.

Haziran'ın ilk ya da ikinci haftası itibariyle 1910 dolara kadar bir düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Şimdi buralar test edildikten sonra hatta 1955 dolara kadar gerilemişti, tekrardan 2000 üstüne kendisini atabilir demiştik. Altının ons fiyatında yaşanan bu yükselişler kalıcı olamayacak. Haziran ayında bir operasyon yapılacağını New York'tan belirtmiştim. Aman dikkat edin derim, ons tarafında pozisyonu olan arkadaşların bunu değerlendirmesi lazım. Yine yol haritamız aynı, yukarıda 2005 dolar direnç seviyesi var.

Haziran ayının ilk iki haftası içerisinde 1910 dolar seviyesini bekliyoruz. Buralar elinde dolar bulunduran yatırımcı için son bir çıkış fırsatı veriyor çünkü dolar endeksinde haziran sonrası 92-94 seviyelerine kadar bir geri çekilme beklediğimi anımsatmak isterim.

Gram altın/TL fiyatlarına baktığımızda Kapalıçarşı piyasasında 1377-1388 lira aralığında dalgalanan ve 1376-1387 lira aralığında kalmaya çalışan gram altın var karşımızda. Sabah saatlerinde resmi tarafta dolar/TL'nin 20 lirayı görmesiyle birlikte içerde gram fiyatlarının da 1400 liranın üzerine çıkması kaçınılmaz oldu.

Gram tarafında her şey beklediğimiz gibi gidiyor. Seçimlere kadar 1350-1450 bant aralığını beklemeye devam ediyoruz. 2 haftadır takip ettiğimiz seviyeler buraları. Özellikle geçen hafta seçimlerden sonra 1358 lira seviyelerine kadar sert bir düşüş yaşayan gram, yatırımcısına çok iyi alım fırsatları sunmuştu.

Biz burada yine yol arkadaşlarımızla birlikte bir alım yaptık ve beklemeye devam ediyoruz. Yaz aylarında yine 1450-1550 lira seviyelerini aşacaktır. Haziranın ilk haftalarında her ne kadar ons tarafında düşüş beklesem de, dolar/TL paritesinde yaşanabilecek bir artış gram fiyatlarının 1350 altına düşmesini engelleyebilir.

"BORSA İSTANBUL'DA BU HİSSELERİ ALANLARIN ZARAR ETME ŞANSI YOK"

Borsa İstanbul'da 4460 puanla kapanış yaşandı ve haftanın ilk işlem gününde 0.72 puanlık bir değer kaybı söz konusu. Yol haritamızda herhangi bir değişiklik yok. Bist100 endeksinde 4300-4800 bandı geçerliliğini koruyor ve seçimlere kadar da buralarda gidip gelecektir.

4500 puan seviyesinin altındaki rakamların orta ve uzun vadede yatırımcıya alım fırsatı verdiğini hatırlatmak isterim. Yaz aylarında öngördüğüm rakamsal değer endeks tarafında 6000 seviyesi olacak. Özellikle yine 4500 puan seviyesinin altında 3 hisse senedine yatırım yapan orta ve uzun vade bekleyebilecek yatırımcı, eğer kredili işlem yapmıyorsa ve kurumsal şirketlere yatırım yapabiliyorsa, sabırlı bir yatırımcıysa borsada kesinlikle kazançlı çıkacaktır. Bu nedenle borsadaki pozitif görünümün devam ettiğini söyleyebilirim.

Dolar kuru resmi tarafta özellikle çok uzun zamandır dolar/TL paritesinde 20 TL'yi görmüyorduk ancak bugün haftanın ilk işlem gününde bu bant görüldü. Kapalıçarşı'da ise 20.50 TL seviyelerinde yatay seyrini koruyan ve biraz baskılanan bir kur var karşımızda. Dövizle ticaret yapan, dövize ihtiyacı olan, dolar tarafında ihtiyaçlarını gidermek isteyen yatırımcının da yine fiziki tarafta dövüz bürolarından 20.60 seviyelerinden alım yapabildiğini gözlemliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.