1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Erken Emeklilikte Yeni Dönem Geliyor! 45-49 Yaşında Emeklilik Mecliste Onaylandı...
Erken Emeklilikte Yeni Dönem Geliyor! 45-49 Yaşında Emeklilik Mecliste Onaylandı...

Erken Emeklilikte Yeni Dönem Geliyor! 45-49 Yaşında Emeklilik Mecliste Onaylandı...

SGK'dan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir açıklama geldi. Erken emeklilikte yeni bir gelişme yaşandı. Artık 45, 46, 47, 48, 49 yaşında erken emeklilik için çalışmalar başlıyor. SGK erken emeklilik şartlarını ve detayları açıkladı. İşte detaylar…

A+A-

EYT'den yararlanamayan vatandaşlar için yeni emeklilik hazırlığı başladı. Sosyal güvenlik kurumu bugün milyonları ilgilendiren bir karar verdi. Erken emeklilik açıklaması geldi. EYT'den çeşitli sebeplerden dolayı yararlanamayan ancak hükümetten yeni düzenleme bekleyen vatandaşlar erken emeklilik fırsatını değerlendirecek. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışmalarına göre düzenlemenin ardından 45 ile 49 yaşları arasında emeklilik sağlanacak.

On yıl sigortalı kalma sözüne erken emeklilik imkanı oluşturuluyor. Milyonlarca çalışan için erken emeklilik bir kez daha gündeme geldi. Prim gün sayısı düşerken aynı zamanda 8 yıla kadar erken emeklilik mümkün hale geldi. Milyonlarca çalışan vatandaşı kapsayan yeni emeklilik sistemi ile erken emeklilik mümkün. 45 ile 49 yaşları arasında prim ve yaş şartını tamamlamış olanlar emekli olabilecekler.

Yeni Emeklilik Sisteminde Yaş İndirimi

AK parti hükümeti tarafından seçim öncesinde çalışmalara başlandı. Seçim beyannamesinde emeklilik sisteminin yepyeni bir düzenleme ile oluşturulacağı açıklanmıştı. Vatandaşa rahatlık sunan hükümet EYT kapsamının genişletilmesi konusunda da heyecanlandırıcı açıklamalar yapmıştı. Yeni emeklilik sistemi ile çok sayıda vatandaş tamamlayıcı emeklilik ile erken emekliliği sağlayacağını düşünüyor. Memur, SSK'lı ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışan SGK ile dilekçe verip emeklilik hakkını elde etmeyi bekliyor.

10 Yıl Prim İle 50 Yaş Altında Emeklilik

SGK'dan açıklama yapıldı. Yeni emeklilik sistemine göre 10 yıllık sigortalılık süresi yeterli oluyor. 3600 prim gün sayısını doldurmuş olan vatandaşlar 50 yaşın altında bile emekli olma hakkına sahip olabiliyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile vatandaş kıdem tazminatını da devlet güvencesi adlı altında almış olacak. Düzenlemenin 1 Ekim’de meclise gelmesi bekleniyor. Meclise sunulduktan sonra erken emeklilik düzenlemesi kurulda değerlendirilecek ve kabul edilmesi halinde yasalaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.