1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Emekliye Büyük Zam Geliyor! EnDüşük Emekli Maaşına Yüzde 50 ZAM Yapılacak...
Emekliye Büyük Zam Geliyor! EnDüşük Emekli Maaşına Yüzde 50 ZAM Yapılacak...

Emekliye Büyük Zam Geliyor! EnDüşük Emekli Maaşına Yüzde 50 ZAM Yapılacak...

Emekliye zam haberleri son dakika… En düşük emekli maaşını yapılacak zam oranı net olarak belirlendi %50'ye yakın zam geliyor işte tüm detaylar…

A+A-

Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı gelecek olan zam haberlerinde. SSK ve bağ-kur emeklisine ek zam haberleri de son zamanlarda gündemden düşmüyor. İki bakanlıkta yapılması beklenen zammı doğruladı. Yavaş yavaş emekliye Ekim zammı için hesaplamalarda başladı. Emekliye ek zam için oranlarda konuşulmaya başlandı. Peki, emekli vatandaşa ne kadar ara zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye 29 Ekim'e özel 5.000 TL bayram ikramiyesi verilecek mi? İşte tüm detaylar…

En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam %50'ye Yaklaşacak!

Emekli maaşlarına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Ekim ayında emekliye ara zam düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talimat vermişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu konu ile ilgili çalışmalar yürütmeye başlamıştı. İlgili bakanlıkların yönetimi çalışmalara ek olarak uzmanlardan da yeni yorumlar gelmeye devam ediyor. Ekim ayında emekli vatandaşları mutlu edecek gelişmeler var. En düşük emekli maaşına yapılacak zam ile ilgili net bir rakam verildi. Peki, emekliye ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşına yapılacak ara zam için geri sayım devam ediyor. Uzmanlara göre Ekim ayında yapılacak zam düzenlemesinde iki seçenek mevcut. Emekli vatandaşlara Temmuz ayında yapıldığı gibi oransal bir zam düzenlemesi yapılması gündemde konuşulan bir konu. Üstelik Ocak ayı beklenmeden Ekim ayında doğrudan zam yapılacağı da konuşuluyor. Diğer bir seçenek ise emekli maaşlarına memur maaşlarına yapıldığı gibi seyyanen zam yapılması olacak zaten emekli vatandaşlar da bir süredir böyle bir talepte bulunuyordu yani maaşlara oransal düzenleme yerine seyyanen zam yapılması emeklilerin de tercih ettiği bir konu gibi görünüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada emekli ve memur maaş zammının Ocak ayında %50'ye kadar yaklaşacağını söylemişti. Peki, bu zam SSK ve bağ-kur emeklisinde de etkili olacak mı? SGK uzmanlarına göre emekli maaş zammı da %50'ye yakın olacak. En düşük emekli maaşının ocak ayından itibaren en az 12.500 TL'ye yükselmesi bekleniyor. 2.500 TL ve üzerinde maaş alan emekliler için bu ciddi bir artış demek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.