1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Emekliye Beklediği Açıklama Geldi! Sabah Saatlerinde Yeni Zam Açıklandı...
Emekliye Beklediği Açıklama Geldi! Sabah Saatlerinde Yeni Zam Açıklandı...

Emekliye Beklediği Açıklama Geldi! Sabah Saatlerinde Yeni Zam Açıklandı...

Seçim sonrası ortaya çıkan ekonomik tablo, vatandaşın sırtındaki enflasyon yükünü ağırlaştırırken maaşlarında yeterli iyileştirmeyi göremeyen milyonlarca emekli büyük hayal kırıklığına uğradı. 1 Ekim'de açılacak TBMM'de emeklilerle ilgili yapılacak düzenl

A+A-

Türkiye'de kronikleşen sorun haline gelen enflasyonun en büyük olumsuz etkisi emekliler üzerinde görüldü. Özellikle büyükşehirlerde yaşama tutunmaya çalışan emekli vatandaşlar, maaşlarının yetersizliği nedeniyle zor bir geçim savaşı veriyor.

2023 yılı bitmeden emekliler, maaşlarında artış beklerken milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmenin, TBMM'nin açılmasıyla kendini belli edeceği tahmin ediliyor.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN BELİ OLACAK?

1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) emekli maaşlarına düzenleme için de mesai verilecek.

Milyonlarca emekli; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın maaşlarla ilgili makul bir düzenleme yapması beklentisi içinde.

Seçimlerin ardından ortaya çıkan ekonomik tabloda emekliler büyük hayal kırıklığına uğrarken zam yağmuru altında geçim mücadelesini sürdürüyor. Emekli maaşıyla ilgili düzenlemenin sene sonunda mı yoksa ekim-kasım aylarında mı yapılıp uygulamaya konacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.