1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Çalışanlara Güzel Haber! Bu Koşulu Sağlayana 5 Yıl Daha Erken Emeklilik Sağlanacak...
Çalışanlara Güzel Haber! Bu Koşulu Sağlayana 5 Yıl Daha Erken Emeklilik Sağlanacak...

Çalışanlara Güzel Haber! Bu Koşulu Sağlayana 5 Yıl Daha Erken Emeklilik Sağlanacak...

Emekli vatandaşları bizzat yakından ilgilendirecek yeni düzenlemeler meclisin açılması ile beraber, yeni torba yasa ile gündemde olacak bağ-kurlular başta olmak üzere 1 milyondan fazla emekli vatandaşı alakadar eden düzenleme ile ilgili detaylar…

A+A-

Netleşmeye başladı son zamanlarda Türkiye'nin önemli gündem haberlerinden bir tanesi olan bağ-kur primlerinin düşürülmesi torba yasada yer alacak. Yeni torba yasa kapsamında prim ödeme süresi kısaltılacak. Emekli olmak için gereken şartlardan biri olan prim günü sayısı azaltılacağı için vatandaşlar, daha hızlı ve kolay bir şekilde emekli olabilecekler. Bu hamle bağ-kurlu, çiftçi ve esnafların daha erken emekli olabilmelerini amaçlamaktadır. Fakat bu düzenlemenin yasallaşması için mecliste görüşülmesi bekleniyor.

SSK ve Bağ-kur Prim Günü Sayıları Eşitleniyor!

Çiftçiler ve küçük esnaflar düzenlenen yeni emeklilik sistemine göre, daha erken emekli olabilme hakkına sahip olacaklar. Bağ-kur'lu vatandaşlar adına müjde olarak açıklanan yeni torba yasada önemli değişiklikler yapılacak..Çiftçiler ve küçük esnaflardan yaklaşık 1 milyonun üzerindeki kişi emeklilik hayaline 5 yıl daha erken bir şekilde ulaşabilecek. Meclise sunulacak olan torba yasa bağ-kurluların prim ödeme şartını değiştirecek. Bağ-kur'lu vatandaşlar büyük bir prim indiriminden yararlanabilmek için adeta gün sayıyor. Önceki emeklilik şartlarına kıyasla prim gün sayısı 9.000 günden 7.200 güne düşecek bu düzenleme, sigortalı vatandaşların 1.800 gün daha az prim ödeyerek emekli olmalarını sağlayacak.

Bağ-kur Emeklilik Prim Gün Sayısı Şartları

Yapılan bu yeni düzenleme sayesinde SGK çalışanları ile bağ-kur'lu çalışanlar arasındaki 1.800 gün yani 5 yıllık süre farkı ortadan kalkmış olacak. Emeklilik prim günü süresinin eşit olması 1 milyondan fazla vatandaşa erken emekli olma fırsatı sunacak. Bağ-kur'da normal emekli kadınlar için 20 yıl erkekler için 25 yıl şartı ile gerçekleşiyor. Bağ-kur dan kısmi emekli olmak isteyen vatandaşlar için kadınlarda 50 yaş ve üzeri 15 tam yıl erkeklerde ise 55 yaş ve tam 15 yıl gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.