1. HABERLER

  2. Vakıfbank ile Denizbank’tan beklenen kötü haber! Faiz kararları ile beraber oranlar belli oldu…
Vakıfbank ile Denizbank’tan beklenen kötü haber! Faiz kararları ile beraber oranlar belli oldu…

Vakıfbank ile Denizbank’tan beklenen kötü haber! Faiz kararları ile beraber oranlar belli oldu…

Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren gelişmeler gelirken bankalardan gelen tek tek açıklamalar yeni faiz kararı ile rakamların netlik kazanmasına neden oldu. Bankalar müşterileri ile beraber yeniden alınan kararı paylaştı ve bu durum karşısında

A+A-

Vakıfbank ile Denizbank’tan gelen açıklama ile beraber bu durum müşterilere SMS yöntemi ile duyuruları yapıldı. Nakit ihtiyaçları yer alan vatandaşların KMH üzerinden kullanacak oldukları krediler için faiz oranları gün itibari ile SMS yöntemi ile banka müşterilerine duyurusu yapıldı. Vakıfbank ek hesapları ile faiz oranlarının aylık yüzde 1,79 oranlarından başlayarak 1,89 oranlarına kadar artış gösterdiğini, gecikme faiz oranları ise aylık olarak 2,09 olan kısmından gelen zam oranı ile beraber yüzde 2,19a kadar artış gösterdi.

Mevduat oranlarında son durum ne olacak?

Bankalardan gelen faiz oranı açıklamasının ardından vatandaşlar kredili mevduat hesapları için uygulamaya alınan aylık faiz ve gecikme faizlerinde değişikliklere gitti. Merkez bankası sıkılaştırma adımları ile beraber faizlerde meydana gelen artışlar paralel yükseliş eğilimlerine neden oldu. Hesaplarda meydana gelen KMH hesabı ihtiyaç kredisi kapsamından farklı bir limit ile daha önceden belirlenen ve hesaplara tanımlanan nakit paraya verilen isimdir. Dilenilen her an kullanılma fırsatları sunulur. Eğer bu ödemeler kullanılmazsa herhangi bir masraf ya da faiz söz konusu olmayacaktır.

Kredi değerlendirme süreçlerinin tam aksi olarak daha önceden hesaplara tanımlanmasından dolayı acil nakit ihtiyaçları sırasında kullanılabilir. Kredi çekmek gibi bir şubeye giderek işlem yapılmasına gerek olmamasından dolayı mesai saatleri dışarından da kişiler diledikleri an yapabilecekler.

Nakit çekim işlemlerinin haricinde eğer hesaplarda nakit yer almazsa otomatik bir şekilde ödeme talimatı verilecek olmasından dolayı fatura, kredi kartı, düzenli eft ya da havale talimatlarından kira ödemelerine kadar tüm işlemleri sağlayan bir hesap olacak. Bankalardan art arta gelen faiz artma kararı her ne kadar üzecek haberler gelse bile bir yandan kredili mevduat hesabı kullanım oranları da azalmaya başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.