1. HABERLER

  2. Tüm Ailelere 700 TL ve 500 TL gıda yardımı verilecek! e-Devlet’ten başvurabilirsiniz.
Tüm Ailelere  700 TL ve 500 TL  gıda yardımı verilecek! e-Devlet’ten başvurabilirsiniz.

Tüm Ailelere 700 TL ve 500 TL gıda yardımı verilecek! e-Devlet’ten başvurabilirsiniz.

Sosyal yardımlar, eğitim yardımları, aile yardımları, yabancılara yönelik olarak yapılan yardımlar ve sıhhat yardımları devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yardımlarla ilgili ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

A+A-

Sosyal yardımlar, aile yardımları, eğitim yardımları, sıhhat yardımları ve yabancılara yönelik olarak yaptılan yardımlar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yardımlarla ilgili ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

Ailelere 500 ve 700 TL gıda yardımı var mı? Birçok kişi bu meselenin cevabını araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden birisini de besin oluşturuyor. Besin yardımlarına dair yanlış bilgilerin olması da dikkat çekiyor. 2021 Eylül ayı içerisinde gıda desteği almak isteyen kişilere direk olarak nakit verilmemekte. İhtiyaç sahibi ailelerin esas besin ihtiyaçlarını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca veriliyor.

Gıda Yardımları

İhtiyaç sahibi ailelerin esas besin ihtiyaçlarının giderilmesi gerekçesi ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen destektir. Ramazan ayı ve Kurban Bayram yılda iki sefer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bu nedenden kaynaklı olarak ek yatırım aktarılmakta.

Belediyelerden Erzak Yardımı Nasıl Alınır?

2021 yılı içerisinde onlarca farklı belediye Erzak yardımı sağlamaktadır. Erzak yardımını, yardıma muhtaç olan ailelere veriliyordir. Erzak yardımını alabilmek isteyenlerin belediye kuruluşlarına gitmesi ya da araması gerekiyor. Belediyeler muhtarlıklarla iletişim içerisinde olmasından kaynaklı olarak ihtiyaç sahibi aileleri belirleyerek yardımcı olmaktadır.

Başvuru yapacak kişinin gereksinip sahibi olup olmadığı denetlenmektedir. Erzak yardım paketlerinin amacı ile her çeşit besin maddesi, esas temizlik maddeleri ve çocuklu aileler amacıyla bebek ve çocuk ürünleri tam olarak bulunur.

Belediye Erzak Yardımı Şartları Nelerdir?

Her destek ya da yardımda olduğu gibi belediye üzerinden de alınacak olan erzak yardımında belirli kriterlerin karşılanması gerekiyor. Bu ayrıntılara göre, belediyelerden erzak yardımı alma koşullarını şu biçimde listeleyebiliriz:

  • Muhtarlık alınacak belgeyle beraber ailenin kaç kişi olduğunun kanıtlanması.
  • Başvuru yapacak kişinin herhangi bir sigortasının olmaması.
  • Başvuru sahibi ihtiyaç noktasında sorun yaşaması.
  • Başvuru yapacak kişinin içinde bulunduğu ev dışına herhangi bir eve sahip olmaması

Belediyeler genel itibari ile bu kriterlere bakarak, ihtiyaç sahibi kişilere erzak desteği sağlayabilmektedir. Ancak erzak desteklerinde direk olarak nakit verilmemektedir. Bunu unutmamakta fayda var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.